Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a declarat ca a dat tot ce a putut in meciul cu Maria Sharapova, locul 146 WTA, fosta numarul 1 mondial, pierdut in primul tur la US Open, informeaza wtatennis.com, citat de News.ro.

Simona HalepFoto: usopen.org

"Sunt trista ca am pierdut. Dar cred ca am dat totul. Ea a fost mai buna. A servit mai bine astazi. Serviciul meu a fost foarte slab astazi. A fost foarte, foarte greu, nu ca un meci din primele tururi. Dar asta a fost tragerea, nu pot spune nimic mai mult, asta este. Este vorba de noroc, iar pentru primul a fost un meci greu. Dar totusi cred ca am jucat bine, iar ea a jucat foarte bine. A fost un meci bun. Eu nu am fost in meci, nu stiu de ce. Poate pentru ca era seara. Mereu e altceva. Nu m-am antrenat seara. Dar acestea sunt scuze. Cred ca este o victorie mare pentru Maria, a fost departe de teren atatea luni, acum revine, simte ca poate juca bine si este foarte fericita", a afirmat Halep dupa meci.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a fost invinsa, marti, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de rusoaica Maria Sharapova, locul 146 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, in primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Prezenta in prmul tur la US Open este recompensata cu 50.000 de dolari si cu zece puncte WTA.

La editia trecuta a US Open, Simona Halep a ajuns pana in sferturi, cand a fost eliminata de Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 6-3. Cea mai buna performanta a jucatoarei romane la US Open este calificarea in semfiale, in 2015.