Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams si expert Eurosport, a prefatat meciul Simoan Halep - Maria Sharapova, din primul tur al US Open, fiind de parere ca romanca poate fi in dificultate din cauza serviciului ei mai slab si mai scurt, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Meciul cel mai asteptat din acest prim tur este cel dintre Maria Sharapova si Simona Halep. Este dificil sa stim care este nivelul Mariei Sharapova, pentru ca nu a jucat decat noua partide de la revenirea in competitii, in aprilie si nu a infruntat pana acum jucatoare din Top 10. Insa va pleca cu un veritabil avantaj, pentru ca are 6-0 in meciurile directe. Cheia meciului va fi serviciul. Maia Sharapova are 20 de centimetri in plus fata de adversara ei si asta se regaseste in viteza mingii la serviciu, unul cu 20 de kilometri pe ora mai rapid decat al rivalei. De asemenea, primul ei serviciu este mai precis, trimitand in proportie de 60 la suta mingea la 50 de centimetri de linii in careul de egalitate si 70 la suta in aceeasi zona, in careul de avantaj, ceea ce ii aduce multe puncte usoare. La randul ei, Simona Halep nu serveste decat 47 la suta in aceeasi zona, la egalitate, si 38 la suta, la avantaj, ceea ce e insuficient, fiindca serveste prea scurt. De aceea, ea poate fi in mare dificultate in acest meci. Halep va fi sub presiune la serviciu in fata adversarei, care va risca la retur", a afirmat francezul, intr-o analiza pentru Eurosport.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, o va intalni, marti, dupa 02.30, pe rusoaica Maria Sharapova, locul 147 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, in mansa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Aceasta partida va deschide sesiunea de seara pe Arthur Ashe Stadium, arena principala de la Flushing Meadows

Jucatoarea rusa a revenit in competitii in aprilie, dupa 15 luni de suspendare pentru ca a folosit o substanta interzisa, meldonium.

Halep nu a invins-o niciodata pe Sharapova, in sase partide jucate pana acum. Ultima oara, ele s-au intalnit la Turneul Campioanelor din 2015, cand rusoaica a castigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut si doua finale in fata Mariei Sharapova, la Roland Garros si la Madrid, ambele in 2014.