Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a aflat pe teren, la antrenament, ca va evolua impotriva rusoaicei Maria Sharapova, in turul I al US Open. Totusi, ea spune ca nu s-a mirat prea mult, pentru ca a avut anul acesta parte de adversare dificile in primul meci, in urma tragerilor la sorti, informeaza News.ro.

Simona HalepFoto: rogerscup.com

"Eram pe teren si ma antrenam. Am primit un mesaj si reactia mea a fost normala, pentru ca anul acesta am avut parte de trageri la sorti grele, aproape de fiecare data. Bine, a fost ceva de genul Apoi mi-am facut normal antrenamentul, nu am avut emotii. Despre wild card-ul ei, pot sa spun ca e decizia organizatorilor, pot face orice vor, nu sunt in masura sa vorbesc de asta. Ea revine, e suficient de puternica sa revina, are multa experienta, a castigat multe turnee. Va fi o provocare sa joc impotriva ei, in primul tur al unui Grand Slam. M-a batut de sase ori, poate pot schimba asta. Vom vedea luni. Voi da tot ce am mai bun, voi incerca sa castig. E un meci mare. E dificil pentru ca joaca plat, riscant. Nu te lasa sa intri in teren si sa ai oportunitati de a puncta. Nu pot analiza mult meciul impotriva ei. Nu stiu care va fi reactia publicului, voi vedea luni. Toata lumea a fost corecta cu mine aici, mereu, am avut public frumos. Nu astept nimic rau, ci o atmosfera frumoasa, ca intotdeauna la US Open. Daca va fi seara, va fi mai bine", a declarat Halep, intr-o conferinta de presa.

Ea spune ca este mai bine pregatita acum, din toate punctele de vedere, decat a fost in 2014, cand a pierdut finalele la Madrid si Roland Garros, in fata Mariei Sharapova.

"Sunt diferita fata de 2014, din toate punctele de vedere, psihic si ca joc. Sunt mai puternica, mai experimentata, am avut de-a face cu multe situatii in acesti trei ani, ma simt mai bine si pregatita sa o infrunt din nou. Sper sa schimb ceva, poate pot sa o inving. Nu ma gandesc ce a facut Maria, ce face sau in ce situatie este, ma gandesc la mine, vreau sa merg pe teren si sa joc cel mai bun tenis, Nu o sa fie usor, dar e noua provocare si o noua incercare de a castiga impotriva ei. Mi-am schimbat mentalitatea, nu ma gandesc cu cine o sa joc, vreau sa dau tot ce e mai bun in acea zi. Nu vreau sa pun presiune pe mine ca joc impotriva Mariei Sarapova. E o jucatoare normala, revine, a jucat bine in trecut si e inca o jucatoare buna. Vreau sa ma gandesc la mine si sa ma concentrez asupra mea", a spus romanca.

Simona Halep a afirmat ca va reusi sa ajunga pe primul loc WTA daca merita acest lucru. Ea nu vrea sa se mai gandeasca la aceasta performanta, pentru ca a facut-o de multe ori pana acum si nu a ajuns numarul 1 mondial.

"Am fost aproape la French Open, foarte aproape, apoi la Wimbledon, nu pot sa spun acelasi lucru despre finala de la Cincinnati, pentru ca scorul a fost rau si deci nu am fost aproape. Nu ma mai gandesc la asta, a fost de ajuns. Am vorbit prea mult de asta si poate presiunea a venit in momentele importante. Acum a trecut, toata lumea poate lua locul 1. Daca o sa mi se intample, inseama ca l-am meritat, daca nu, nu. Vom vedea. Am ratat de trei ori oportunitatea, e destul. Daca ma gandesc la asta, vad ca nu-l pot obtine. Daca nu ma mai gandesc la asta, poate voi fi mai relaxata si o sa-l obtin. Repet, daca-l merit, o sa-l iau. Daca nu, asta e", a explicat jucatoarea romana.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, o va intalni pe rusoaica Maria Sharapova, locul 147 WTA, fosta numarul 1 modial, beneficiara a unui wild card, in mansa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Jucatoarea rusa a revenit in competitii in aprilie, dupa 15 luni de suspendare pentru ca a folosit o substanta interzisa, meldonium.

Halep nu a invins-o niciodata pe Sarapova, in sase partide jucat pana acum. Ultima oara, ele s-au intalnit la Turneul Campioanelor din 2015, cand rusoaica a castigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut si doua finale in fata Mariei Sharapova, la Roland Garros si la Madrid, ambele in 2014.

Simona Halep va debuta marti la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Meciul dintre Halep si Maria Sharapova va deschide sesiunea de seara pe "Arthur Ashe", arena principala de la Flushing Meadows, nu inainte de ora 02:00 (ora Romaniei).

Simona Halep vs Maria Sharapova 0-6

2015, Turneul Campioanelor, Singapore: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4 6-4

2014, Cincinnati, sferturi: Maria Sharapova - Simona Halep 3-6 6-4 6-4

2014, Roland Garros, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 6-7, 6-4

2014, Madrid, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 1-6, 6-2, 6-3

2012, Beijing, primul tur: Maria Sharapova - Simona Halep 7-5, 7-5

2012, Indian Wells, turul trei: Maria Sharapova - Simona Halep 6-3, 6-4.