Tragerea la sorti de la US Open a produs unul dintre cele mai interesante dueluri in prima runda a competitiei: Simona Halep o va infrunta pe Maria Sharapova, locul 147 WTA, fosta numarul 1 modial si beneficiara a unui wild card. Reactiile din presa internationala nu s-au lasat asteptate, meciul dintre cele doua jucatoare fiind descris ca "o intalnire dramatica".

Sharapova vs HalepFoto: wtatennis.com

"Simona Halep o va intalni pe Maria Sharapova intr-un meci care promite sa fie o intalnire dramatica in primul tur la US Open. A doua favorita n-a batut-o pe oponenta sa din Rusia, care a revenit in actiune dupa o accidentare", au scris, in primul rand, cei de la WTA, potrivit Digi Sport.

"Halep - Sharapova deschide o tragere la sorti neanticipata la feminin", titreaza site-ul oficial al turneului, care apoi continua: "De ce sfertul favoritei numarul 2 e cel mai interesant? Pentru ca a doua favorita a picat in turul al doilea cu unul dintre cele mai nume din sportul feminin. Simona Halep o va intalni pe Maria Sharapova, campioana din 2006 si beneficiara unui wild card in unul dintre cele mai asteptate meciuri din primul tur din istorie".

"Un meci de primul tur care iti da sentimentul unei semifinale, un contrast minunat de stiluri cu o Sharapova inalta de 1,88 metri, care loveste puternic si una dintre cele mai determinate si mai talentate jucatoare, Simona Halep (1,68 m). Cea mai mare intrebare e legata de starea de sanatate a Sharapovei. Ea a jucat doar un meci din luna mai, abandonand la Stanford, dupa victoria cu Jennifer Brady, din primul tur", mai scrie pe usopen.org.

"Primul meci al Mariei Sharapova in mai mult de un an si jumatate la un turneu major va fi impotriva favoritei nr. 2 Simona Halep la US Open", remarca si tennis.com.

"Maria Sharapova a picat cu Simona Halep, cap de serie nr. 2, in primul tur la US Open, turneu care va incepe luni. Aparitia de la Flushing Meadows va fi prima pentru Sharapova la un turneu major dupa Australian Open din ianuarie 2016, atunci cand a fost testata pozitiv. Ea nu a primit apoi wild card la Open-ul Francez din acest an si a renuntat la calificarile de la Wimbledon din cauza unei accidentari. Sharapova a castigat toate cele sase meciuri impotriva romancei Halep, care a fost finalista la Roland Garros, in acest an", comenteaza The Guardian.

"US Open 2017 ne-a oferit un adevarat soc inca din primul tur intre Simona Halep si Maria Sharapova. Tragerea la sorti a avut cateva surprize pentru capii de serie, mai ales pentru Simona Halep", scrie si pe site-ul francezilor de la L'Equipe.

"Simona ar putea profita de revenirea Sharapovei. Rusoaica s-a intors in luna aprilie, iar de atunci nu a reusit rezultate importante. Ea a lipsit de la trei dintre ultimele editii de la US Open, iar, in 2014, la ultima aparitie, a fost eliminata in optimi", noteaza si cei de la SuperSport.

Jucatoarea rusa a revenit in competitii in aprilie, dupa 15 luni de suspendare pentru ca a folosit o substanta interzisa, meldonium.

Halep nu a invins-o niciodata pe Sarapova, in sase partide jucate pana acum. Ultima oara, ele s-au intalnit la Turneul Campioanelor din 2015, cand rusoaica a castigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut si doua finale in fata Mariei Sharapova, la Roland Garros si la Madrid, ambele in 2014.

Maria Sharapova - Simona Halep 6-0, in meciurile directe:

2015, Turneul Campioanelor, Singapore: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4 6-4

2014, Cincinnati, sferturi: Maria Sharapova - Simona Halep 3-6 6-4 6-4

2014, Roland Garros, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 6-7, 6-4

2014, Madrid, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 1-6, 6-2, 6-3

2012, Beijing, primul tur: Maria Sharapova - Simona Halep 7-5, 7-5

2012, Indian Wells, turul trei: Maria Sharapova - Simona Halep 6-3, 6-4.

Vezi aici confruntarile sportivilor din Romania in primul tur la US Open.