Jucatoarea belarusa de tenis Victoria Azarenka, fosta numarul unu mondial, ar putea declara forfait pentru ultimul turneu de Mare Slem al anului, US Open (28 august - 10 septembrie), din cauza rupturii relatiei cu tatal fiului sau si a procedurilor pentru obtinerea custodiei copilului, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Victoria AzarenkaFoto: ausopen.com

"La putin timp dupa Wimbledon, eu si tatal lui Leo ne-am separat si incercam de atunci sa rezolvam problema custodiei. In momentul actual, la cum stau lucrurile, singura solutie pentru mine de a disputa US Open ar fi sa-l las pe Leo in California (unde se afla resedinta sa - n.red.), ceea ce nu doresc sa fac", a explicat Azarenka pe retelele de socializare.

"Sper in continuare ca lucrurile vor evolua pozitiv pentru a rezolva aceasta situatie dificila si a putea sa joc din nou... Insa niciun parinte nu ar trebui sa aleaga intre copilul sau si cariera", a adaugat jucatoarea.

In varsta de 28 ani si clasata in acest moment pe locul 204 in ierarhia WTA, Victoria Azarenka a dat nastere primului ei copil in luna decembrie. Dubla laureata la US Open (2012, 2013), ea a revenit in circuitul feminin la finele lunii iunie, dupa o absenta de 13 luni, cu ocazia turneului de la Mallorca (Spania).

Azarenka a atins luna trecuta optimile de finala la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, insa a declarat forfait saptamana acesta pentru turneul de la Cincinnati (SUA), ultima repetitie generala inaintea Openului Statelor Unite, tot din cauza problemelor legate de custodia copilului sau.