​Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului Masters 1.000 ATP de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 4.973.120 dolari, după 7-5, 6-3 cu cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Rajeev Ram (SUA), cap de serie numărul șase, informeaza Agerpres.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: atpworldtour.com

Tecău și Rojer au făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale lor din ultima vreme și s-au impus în 66 de minute.

Perechea româno-olandeză s-a revanșat astfel după ce a fost învinsă de Klaasen și Ram cu 7-6 (5), 3-6, 11-9, în 2015, în semifinale la Halle.

Sud-africanul Raven Klaasen și americanul Rajeev Ram formează una dintre perechile cele mai în formă din acest an, cu trei titluri, la Delray Beach, Indian Wells și Newport.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 37.250 dolari și 180 de puncte ATP, iar în sferturi vor înfrunta favoriții numărul trei, Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia).

Scorul este egal în duelurile directe, 1-1. Tecău și partenerul său au învins anul trecut, chiar la Cincinnati, în sferturi, cu 4-6, 6-2, 11-9, iar Murray și Bruno Soares au învins anul acesta în sferturi la Indian Wells, cu 7-6 (5), 6-4.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au jucat anul trecut finala la Cincinnati, iar în 2012 Tecău a cucerit titlul, alături de suedezul Robert Lindstedt.