Fosta jucatoare canadiana de tenis Helene Pelletier a lasat sa se inteleaga ca absenta lui Novak Djokovic din circuitul profesionist pana la sfarsitul acestui sezon, pusa pe seama unei accidentari la cotul drept, ar putea ascunde de fapt o suspendare pentru dopaj, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu spun doar ce se aude in culise. Oamenii nu cred ca bratul sau este intr-o stare atat de proasta. Este, desigur, o problema cronica, ce il face sa sufere, dar in acelasi timp sunt cei care spun ca ar putea fi vorba de dopaj. Nu este nimic confirmat, insa au dorit sa-l protejeze, asa cum au mai procedat de cateva ori in trecut, in special cu Andre Agassi si Martina Navratilova", a declarat Pelletier pentru un post de radio din Montreal.

Conform presei sarbe, Novak Djokovic si-a consultat deja avocatii si intentioneaza sa o actioneze in justitie pe Helene Pelletier.

Cu o situatie asemanatoare s-a confruntat in 2016 si tenismanul spaniol Rafael Nadal, acuzat de dopaj de catre fostul ministru francez al sportului, Roselyne Bachelot, pe care a actionat-o in justitie, verdictul fiind asteptat in luna octombrie.

De-a lungul timpului, Novak Djokovic a castigat 68 de trofee, dintre care 12 de Grand Slam. In acest an, sarbul s-a impus la Doha si la Eastbourne.

Ce Grand Slam-uri a castigat Novak Djokovic de-a lungul carierei:

2016: Australian Open, Roland Garros

2015: Australian Open, Wimbledon, US Open

2014: Wimbledon

2013: Australian Open

2012: Australian Open

2011: Australian Open, Wimbledon, US Open

2008: Australian Open.