Sorana Cirstea (locul 54 WTA), venita din calificari, a fost invinsa, marti, de jucatoarea franceza Caroline Garcia (21 WTA), scor 6-2, 6-7 (4), 6-4, in prima runda a turneului de categorie Premier 5 de la Toronto.

Sorana Cirstea (3)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Garcia s-a impus dupa doua ore si 20 de minute de joc.

Cirstea a pierdut categoric primul set, scor 2-6, si a fost condusa cu 5-2 in a doua mansa, dar a revenit spectaculos si a impins jocul in tie break, unde s-a impus cu 7-4.

Setul decisiv a fost unul echilibrat. Sorana si-a pierdut prima serviciul la 4-4, iar apoi Garcia a incheiat setul si meciul cu 6-4.

Pentru prezenta in primul tur la Toronto, Cirstea va primi 30 de puncte si un premiu de 7.745 de dolari.

Ce a spus Sorana Cirstea:

"E frustrant, am jucat doua ore si jumatate si am pierdut la doua mingi. Un meci destul de bun, am avut multe sanse de care nu am profitat. A jucat mult mai bine punctele importante, la 4-4 am avut 30-0 si n-am mai pus niciun prim serviciu in teren, iar ea a devenit mult mai agresiva cu returul. Cred ca a servit mai bine decat mine, asta a facut diferenta. Ca joc am fost la un nivel apropiat. Imi pare rau pentru ca am crezut pana in ultimul moment ca o sa castig meciul", a declarat Sorana Cirstea, potrivit Digi Sport.

"Am un joc destul de agresiv care se preteaza pe suprafetele rapide, insa am crescut pe zgura si simt suprafata, stiu ce am de facut. Am avut doua saptamani de pregatire, am nevoie putin de adaptare, insa odata ce imi intru in mana ar trebui sa am rezultate bune pe hard. Imi doresc sa joc cat mai bine, cat mai consistent, la Cincinatti voi juca iar calificari, acestea sunt turnee putin dificile. Voi merge acolo, o voi lua de la capat si sper sa construiesc de la meci la meci astfel incat la New York sa fiu in forma maxima", a mai afirmat Cirstea.

Simona Halep, detinatoarea titlului la Rogers Cup si a doua favorita, este singura jucatoare din Romania ramasa pe tabloul feminin de simplu si o va intalni in turul doi pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, locul 33 WTA), care a trecut marti cu 7-5, 6-0 de croata Mirjana Lucic-Baroni (31 WTA).

Rezultate inregistrate marti:

Turul II

6-Caroline Wozniacki - Ekaterina Alexandrova 6-3 6-0

Barbora Strycova - Daria Gavrilova 4-6 7-6(5) 6-3

5-Elina Svitolina - Daria Kasatkina 7-6(4) 6-4

Turul I

Timea Babos - Bianca Andreescu 6-4 6-1

10-Agnieszka Radwanska - CoCo Vandeweghe 6-3 6-2

Anastasia Pavlyuchenkova - Alize Cornet 6-0 6-1

Ekaterina Makarova - Peng Shuai 6-1 6-3

Donna Vekic - Eugenie Bouchard 6-3 6-4

Caroline Garcia - Sorana Cirstea 6-2 6-7(4) 6-4

16-Elena Vesnina - Alison Riske 6-3 6-3

Catherine Bellis - Julia Goerges 4-6 6-3 6-2

Magdalena Rybarikova - Mirjana Lucic-Baroni 7-5 6-0

Ashleigh Barty - Oceane Dodin 5-0 (abandon Dodin).