WTA a confirmat controlul pozitiv al italiencei Sara Errani (30 ani), numarul 98 mondial, iar jucatoarea va fi suspendata doua luni, incepand din 3 august, informeaza L'Equipe.

Sara ErraniFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ca urmare a dezvaluirilor facute de Corriere Della Sera, WTA a confirmat ca Errani a fost controlata pozitiv la un test antidoping in afara competitiei efectuat pe 16 februarie.

La acest control, s-a depistat in esantioanele sale letrozol (inhibator de aromataza nesteroid), precizeaza L'Equipe, potrivit Agerpes. Prevenita pe 18 aprilie, Errani a cerut sa poata da explicatii in fata unei comisii indepedente, asa cum avea dreptul. Audierea a avut loc pe 19 iunie, insa decizia oficiala a fost data abia pe 3 august. Nefiind suspendata cu titlu provizoriu in aceasta perioada, Sara Errani a putut juca pana la inceputul lunii august.

In acelasi timp, toate rezultatele obtinute intre 16 februarie si 7 iunie (data unui al doilea test care s-a dovedit negativ) sunt sterse din palmaresul sau. Ea va putea din nou sa se angajeze intr-un turneu incepand din 2 octombrie.

Sara Errani, care in 2013 a fost numarul cinci mondial, era inscrisa in calificari la Toronto, dar s-a retras din competitie.