Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, luni, ca a cerut un wildcard pentru turneul de la Stanford, de categorie Premier, insa organizatorii au refuzat-o. Ea a cerut o invitatie si pentru turneul de la Washington, de categorie inferioara, WTA International, pe care a primit-o. Turneele de la Stanford si Washington se desfasoara in aceasta saptamana.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

"Sunt prima data la Washington si ma simt bine aici. Am ales acest turneu pentru ca am cerut wildcard-uri la Stanford si Washington, iar Stanford a spus si Washington a spus ", a declarat Halep, intr-o conferinta de presa.

Organizatorii de la Stanford au oferit wildcard-uri rusoaicei Maria Sarapova, sportivei cehe Petra Kvitova si americancei de 17 ani Claire Liu, locul I mondial in ierarhia junioarelor. La Citi Open, au primit invitatii Simona Halep, americanca Sloane Stephens, fosta numarul 11 mondial, care a fost mult timp accidentata, si jucatoarea canadiana de origine romana Bianca Andreescu.

Halep este principala favorita la Washington (premii de 226.000 de dolari) si va evolua, marti, in primul tur impotriva lui Stephens. Principala favorita la Stanford (premii de 711.000 de dolari) este spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA.