La aproape 36 de ani, Roger Federer continua sa rescrie istoria tenisului, elvetianul cucerind, duminica, titlul sau cu numarul opt de la Wimbledon (record absolut). Cu doua competitii majore din trei castigate in acest an (Australian Open si Wimbledon), Fedex recunoaste ca nimeni nu s-ar fi gandit la acest lucru la inceputul lui 2017.

Roger Federer, la WimbledonFoto: wimbledon.com

O cariera cum alta nu-i

"Este adevarat ca in 2001, cand l-am invins pe idolul meu Pete Sampras, nu mi-as fi imaginat ca o sa ajung sa am asemenea succes. Speram pe atunci doar sa am o sansa de a ajunge intr-o zi in finala si sa ma bat pentru a castiga turneul. Sa castigi opt titluri, nu este ceva ce poti anticipa. Dar daca reusesti, inseamna ca ai mult talent, iar parintii tai, antrenorii tai te imping de la spate de cand ai trei ani si te vad ca un fel de proiect. Ei bine, eu nu am fost acest gen de copil. Eu eram doar un baiat normal din Basel, care spera sa-si castige existenta jucand tenis. Am visat sa reusesc, am muncit din greu si am fost rasplatit. Nimeni nu ar fi crezut ca voi castiga doua turnee de Grand Slam anul acesta si chiar s-ar fi amuzat" - Roger Federer.

Wimbledon, turneul favorit al elvetianului

"Wimbledonul a fost mereu si va fi turneul meu favorit. Eroii mei au jucat pe aceste terenuri. Gratie lor, eu cred ca am devenit un jucator mai bun. Sa faci istorie aici, la Wimbledon, inseamna foarte mult pentru mine in acest sezon. Dar nici nu m-am gandit la asta, nici in timpul ceremoniei, nici pe parcursul zilei. Am fost doar bucuros ca am putut castiga Wimbledonul, pentru ca drumul a fost lung. Sa fii din nou campion la Wimbledon, pentru inca un an, este un moment pe care vreau sa-l savurez" - Roger Federer.

In 2017, elvetianul a reusit sa domine circuitul ATP (cu exceptia sezonului de zgura, unde nu a participat si unde Rafael Nadal a fost in centrul atentiei). Fedex a castigat Australian Open, Indian Wells, Miami, Halle si Wimbledon.

La 35 de ani si 342 de zile, Roger a devenit si cel mai in varsta jucator care se impune la "All England Club" in Era Open.