Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, va juca, marti, in sferturile de finala de la Wimbledon, in jurul orei 17.00. Halep o va intalni pe Johanna Konta, locul 7 mondial si favorita 6, in al doilea meci de pe terenul central de la All England Club.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Meciul Halep - Konta va fi precedat de partida Venus Williams (SUA) - Jelena Ostapenko (Letonia), cu incepere de la ora 15:00.

Revenita de doar cateva saptamani in circuit dupa ce a nascut, Victoria Azarenka (683 WTA) nu a avut armele necesare pentru a o elimina pe Simona Halep, una din cele mai constante jucatoare din circuit in actualul sezon. Dupa un prim set echilibrat, decis in tiebreak (7-3), Simo nu i-a mai dat sperante adversarei in cel de-al doilea (castigat cu 6-2, dupa ce a avut la un moment dat 5-0). Pentru un loc in semifinale (cea mai buna performanta a Simonei la "All England Club"), Halep se va duela cu Johanna Konta, favorita gazdelor.

  • Pentru parcursul de pana acum de la Londra, Simona va primi 275.000 de lire sterline si 430 de puncte in clasamentul WTA de simplu.
  • In urma acestui succes, Simona a egalat situatia in meciurile directe cu Azarenka: 2-2.
  • In circuitul WTA, Halep si Konta s-au intalnit de doua ori, scorul fiind 2-0 pentru britanica. Trebuie mentionat insa faptul ca Simona a invins-o pe Johanna la FedCup (in luna aprilie a acestui an), la Mamaia.