Jucatoarea de tenis Sorana Cirstea, locul 63 WTA, a declarat ca s-a panicat in momentul accidentarii lui Bethanie Mattek-Sands, subliniind ca s-a simtit inutila in momentul in care a avut loc incidentul, potrivit news.ro.

"Nu sunt un doctor, un specialist, nu am mai vazut asa ceva, dar nu era normal. De asta m-am cam panicat. Am vorbit cu fizioterapeutul ei apoi si se pare ca nu a fost atat de grav cat am crezut. Sa speram ca nu va avea nevoie de operatie. Era in stare de soc. Tot spunea: Sorana, ajuta-ma, ajuta-ma. I-am spus: Sunt aici, sunt aici. Cred ca a fost cel mai greu lucru prin care am trecut. I-am spus ca sunt aici, esti puternica, poti trece peste asta. Am incercat, dar m-am simtit inutila. A fost greu sa o vad urland si sa-i vad piciorul, a fost ingrozitor. M-am simtit fara putere, as fi vrut sa fi facut mai mult", a declarat Cirstea.

Sorana Cirstea s-a calificat in turul al treilea la Wimbledon, dupa ce a beneficiat de abandonul americancei Bethanie Mattek-Sands, locul 103 WTA, la scorul de 4-6 7-6 (4). Mattek-Sands a alunecat si s-a accidentat grav la genunchi, in primul ghem al decisivului.

Mattek-Sands a alunecat cand a atacat o minge la fileu, dupa ce Sorana servise. Ea s-a prabusit pe teren si a inceput sa strige "help me, please!, help me!" (n.r. ajutati-ma, va rog, ajutati-ma). Ingrijorata, Sorana Cirstea a venit langa adversara ei. Personalul medical a sosit la terenul 17 si i-a acordat primul ajutor sportivei americane mai multe minute, care a fost transportata cu targa la ambulanta care a preluat-o si a dus-o la spital.