Simona Halep, cap de serie numarul 2 si locul 2 WTA, va intalni o sportiva venita din calificari, in primul tur la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, potrivit tragerii la sorti de vineri. Daca va trece in turul al doilea, Halep va juca impotriva invingatoarei partidei dintre Beatriz Haddad Maia (Brazilia), locul 96 WTA, si Laura Robson (Marea Britanie), pozitia 188 in clasamentul mondial, scrie News.ro.

In cazul in care favoritele se impun, Halep o va intalni pe Elena Vesnina (Rusia) in optimi, pe castigatoarea dintre Johanna Konta (Marea Britanie) si Petra Kvitova (Cehia) in sferturi de finala si pe invingatoarea dintre Dominika Cibulkova (Slovacia) si Elina Svitolina (Ucraina) in semifinale.

Monica Niculescu, locul 51 WTA, va juca, in runda inaugurala cu Magdalena Rybarikova (Slovacia), pozitia 85 in ierarhia mondiala, iar Sorana Cirstea, locul 62 WTA, o va intalni pe Kiki Bertens (Olanda), cap de serie numarul 23 si pozitia 24 in clasamentul mondial.

Irina-Camelia Begu, locul 69 WTA, va juca, in primul tur, cu Naomi Broady (Marea Britanie), pozitia 108 in ierarhia mondiala, iar Ana Bogdan, locul 114 WTA, o va intani pe Ying-Ying Duan (China), pozitia 64 in clasamentul mondial.

Pe tabloul masculin, Marius Copil, locul 85 ATP, va juca, in runda inaugurala, cu un jucator venit din calificari.