Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat, miercuri, in optimile de finala ale turneului de categorie Premier de la Eastbourne, dupa ce a invins-o in trei seturi pe chinezoaica Ying-Ying Duan (locul 64 WTA), jucatoare venita din calificari, scor 3-6, 6-3, 6-2.

Simona HalepFoto: rolandgarros.com

Confruntarea dintre Halep si Duan a inceput marti, dar a fost intrerupta din cauza ploii, in primul set, la scorul de 2-1 pentru jucatoarea din China.

Partida a durat o ora si 44 de minute.

In optimi, Halep o va intalni pe Tsvetana Pironkova (Bulgaria, locul 149 WTA), jucatoarea care a invins-o pe Monica Niculescu (51 WTA), scor 6-0, 6-4, dupa o ora si doua minute de joc. Partida dintre Halep si Pironkova se va disputa tot miercuri, dar nu mai devreme de ora 18:30, fiind al patrulea meci de pe Terenul 4.

Halep si Pironkova s-au mai confruntat o singura data, in 2015, in optimi la Dubai, Simona castigand cu 6-4, 6-3.

Calificarea in optimi la Eastbourne este recompensata cu 9.850 de dolari si cu 55 de puncte WTA.

Ce a spus Simona Halep

"Ea a lovit mingea puternic, a fost greu sa returnez, dar acum abia astept sa mai joc un meci azi. A fost important sa fac break la 1-1 in setul trei, apoi mi-am spus ca trebuie sa-mi fac serviciul. Imi place aici, deja sunt de o saptamana, imi plac terenurile si sper sa stau cat mai mult aici. Nu am jucat tenis pana aici, dupa Roland Garros, am avut o perioada in care m-am simtit bine. Aici nu este doar o pregatire pentru Wimbledon, vreau sa castig fiecare meci, vreau sa dau tot ce e mai bun in fiecare zi", a declarat Halepla finalul meciului, potrivit News.ro.

Tot miercuri, Sorana Cirstea, locul 62 WTA, o va intalni pe Johanna Konta, locul 7 WTA si cap de serie numarul 5. Partida este a treia pe terenul central si va incepe dupa ora 16.00.

Ultimul punct al partidei dintre Halep si Duan:

Vezi aici o lovitura superba reusita de Halep:

In functie de rezultatele Simonei Halep si de cele ale germanei Angelique Kerber la acest turneu, romnaca poate urca in premiera pe locul I WTA.

"Aegon Tennis Eastbourne" se disputa in perioada 25 iunie - 1 iulie, pe iarba. Ultima castigatoare este Dominika Cibulkova. Competitia face parte din categoria "WTA Premier" si are premii totale in valoare de $753,900.