Organizatorii turneului de categorie Premier de la Eastbourne au anuntat ca toate meciurile de marti vor fi reprogramate pentru miercuri, din cauza vremii nefavorabile. Partida dintre Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, si Ying-Ying Duan (locul 64 WTA) a fost intrerupta in primul set, la scorul de 2-1 pentru jucatoarea din China.

Simona HalepFoto: rolandgarros.com

Meciul dintre Halep si Duan se va relua miercuri, de la ora 13.00 (ora Romaniei).

Intalnirea Sorana Cirstea, locul 62 WTA, - Johanna Konta, locul 7 WTA si cap de serie numarul 5, va avea loc pe terenul central, dupa un meci la simplu masculin si unul la feminin.

Si partida Monica Niculescu, locul 51 WTA - Tvetana Pironkova, locul 149 WTA, va avea loc tot miercuri, fiind prima programata pe terenul 4, informeaza News.ro.

UPDATE 19.00 Toate partidele de la Eastbourne sunt amanate pentru miercuri, urmand ca organizatorii sa anunte programul de maine.

UPDATE 17.50 Meciul dintre Simona Halep si Ying-Ying Duan nu se va relua mai devreme de ora 19:00.

Meciul a inceput cu Ying-Ying Duan la serviciu. Game alb reusit de chinezoaica in debutul partidei. Duan fructifica prima minge de break pe care o are si conduce cu 2-0. Halep a castigat un singur punct in primele doua game-uri. Romanca reuseste rebreak-ul, dupa un game in care a cedat un singur punct si si-a pus in dificultate adversara.

A inceput ploaia la Eastbourne, iar cele doua jucatoare merg la vestiare.

Nicio schimbare la Eastbourne. Ploua in continuare, astfel ca partida nu se va relua mai devreme de ora 17.00. Spectatorii nu au parasit inca tribunele.

Halep si Duan nu s-au mai intalnit pana in prezent.

Pentru Halep, acesta va fi primul meci pe care il va disputa dupa ce a pierdut finala de la Roland Garros (6-4, 4-6, 3-6 cu Jelena Ostapenko).

In functie de rezultatele ei si de cele ale germanei Angelique Kerber la acest turneu, Simona Halep poate urca in premiera pe locul I WTA.

"Aegon Tennis Eastbourne" se disputa in perioada 25 iunie - 1 iulie, pe iarba. Ultima castigatoare este Dominika Cibulkova. Competitia face parte din categoria "WTA Premier" si are premii totale in valoare de $753,900.