Cotidianul L'Equipe scrie, luni, ca "tornada" Simona Halep a ajuns in sferturi la Roland Garros, iar prin victoria obtinuta intr-o ora cu spaniola Carla Suarez Navarro a demonstrat ca este o serioasa pretendenta la castigarea titlului, sustine News.ro.

Simona Halep, la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

"Expeditiva, Simona Halep, cap de serie numarul 3, a ajuns in sferturile de finala la Roland Garros, dispunand de Carla Suarez Navarro in doua seturi seci (6-1, 6-1) si o ora de joc. Finalista in 2014, romanca a confirmat ca este o pretendenta foarte serioasa la victorie in acest an", scrie L'Equipe.

Cotidianul francez noteaza ca Halep a "sufocat-o" pe Suarez Navarro, specialista pe zgura si care a dispus usor de Elena Vesnina in meciul anterior. "Variind loviturile minunat, intrand in teren cu dorinta si eficienta, Halep a petrecut doar o ora pe Philippe-Chatrier. Regina a loviturilor castigatoare (19 contra 5), imperiala la mingile de break (6 din 7), Halep nu i-a lasat nici cea mai mica sansa lui Suarez Navarro, care aproape a fost fara reactie. Simona Halep va juca in sferturi cu Elina Svitolina, favorita 5, sau surprinzatoarea Petra Martic. In ambele cazuri, ea va fi favorita".

Cotidianul Gazzetta dello Sport a scris in editia online, sub titlul "Neobosita Halep", ca romanca s-a impus cu un rapid 6-1, 6-1, intarindu-si candidatura la triumful final.

"Halep o demonteaza pe Suarez Navarro pentru a ajunge in sferturi" la Roland Garros, a scris europsport.com, in timp ce site-ul sportfair.it a vorbit despre o "Simona Halep ciclonica".

Simona Halep a obtinut de-o maniera categorica prima victorie pe zgura impotriva Carlei Suarez Navarro, favorita numarul trei castigand la pas disputa din optimile de la Roland Garros (6-1, 6-1). Halep a facut unul din cele mai bune meciurile din istoria participarilor la Grand Slam-ul parizian. O ora a stat pe teren Simona, disputa de pe "Philippe Chatrier" fiind o adevarata reprezentatie din partea jucatoarei noastre...Pentru un loc in semifinale, Simona se va duela cu Elina Svitolina (jucatoarea din Ucraina a castigat ultimul meci direct: finala de la Roma).