Presedintele Federatiei Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli, a anuntat, marti, ca jucatoarea rusa Maria Sharapova nu va beneficia de invitatie la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, nici pentru tabloul principal, nici pentru calificari, informeaza L'Equipe, citat de News.ro.

Maria SharapovaFoto: australianopen.com

"Nu pot sa-i acord un wild-card. Ea a castigat doua titluri aici pe meritul ei. Daca se poate oferi un wild-card cand revii dupa o accidentare, acest lucru nu este valabil cand e vorba de dopaj. Tine doar de Maria sa gaseasca puterea de a castiga din nou titluri majore", a declarat Giudicelli.

Maria Sharapova a revenit, pe 26 aprilie, la turneul de la Stuttgart, dupa suspendarea de 15 luni primita dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium, la Australian Open, in 2016. Fosta ocupanta a locului 1 WTA (in prezent pe locul 211) a primit un wild-card si a atins faza semifinalelor la Porsche Tennis Grand Prix. Si la Madrid ea a evoluat cu invitatie, reusind sa ajunga in turul doi.

Ea evolueaza tot in baza unui wild-card si la turneul de la Roma, unde joaca in turul doi cu sportiva croata Mirjana Lucici Baroni, locul 20 WTA.

Turneul de la Roland Garros are loc in perioada 28 mai - 11 iunie.