Simona Halep va inregistra nu numai o urcare importanta in clasamentul general WTA, ci si in ierarhia care conteaza pentru calificarea la finala sezonului, Turneul Campioanelor de la Singapore, sustine News.ro.

Simona HalepFoto: madrid-open.com

S-ar putea sa te intereseze si:

Simona Halep, regina la Madrid pentru al doilea an consecutiv - 7-5, 6-7(5), 6-2 impotriva Kristinei Mladenovic

Presedintele WTA: "Ilie Nastase nu avea ce cauta pe teren la ceremonie. A fost iresponsabil si inacceptabil din partea Madrid Open sa ii confere un rol oficial"

Simona Halep: "Dupa turneul de la Miami, Darren Cahill a incetat sa lucreze cu mine, era suparat. A fost un soc pentru mine"

Simona Halep, locul 8 WTA, a castigat a doua oara consecutiv turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 7-5, 6-7 (5), 6-2, pe frantuzoaica Kristina Mladenovic, locul 17 WTA.

Halep va primi 1.043.680 de euro si 1.000 de puncte WTA. Ea va urca de pe locul 8 pe locul 4 WTA, in clasamentul general si de pe locul 29 pe 8, in ierarhia "Race to Singapore".

La Turneul Campioanelor, din luna octombrie, vor evolua cele mai bune opt jucatoare in sezonul in curs. Clasamentul "Race" tine cont doar de punctele acumulate de o jucatoare in timpul unui sezon.

Mladenovic va urca pe locul 14 WTA si de pe 8 pe 4 in "Race". Daca ar fi castigat Madrid Open, frantuzoaica ar fi fost pe primul loc in aceasta ultima ierarhie.