Presedintele WTA, Steve Simon, le-a felicitat pe finalistele turneului de la Madrid, Simona Halep si Kristina Mladenovic, pentru prestatia din ultimul act, insa a precizat ca prezenta lui Ilie Nastase la ceremonia de decernare a trofeului a umbrit ziua de sambata. El a mentionat ca a fost iresponsabil si inacceptabil din partea organizatorilor turneului sa ii confere fostului tenisman un rol oficial, in conditiile in care acesta este suspendat provizoriu de ITF, informeaza News.ro.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"A fost o finala frumoasa si le felicit din suflet pe Simona si Kristina pentru prestatia lor extraordinara. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul ca domnul Nastase a fost invitat sa participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce cauta pe teren astazi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul sau jignitor si i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigatiei. A fost iresponsabil si inacceptabil din partea Madrid Open sa ii confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier si la cele mai inalte standarde de profesionism si leadership, ceea ce nu s-a vazut astazi", se arata in comunicatul semnat de Steve Simon.

Suspendat de ITF dupa meciul de FedCup cu Marea Britaniei si interzis al Wimbledon si la Roland Garros, Ilie Nastase a fost prezent, sambata seara, pe podium, in Caja Magica, la festivitatea de premiere a finalistelor Madrid Open, Simona Halep si Kristina Mladenovic. Turneul organizat de Ion Tiriac se desfasoara sub egida WTA.

Si sub privirile Nadiei Comaneci, aflata in tribuna, Simona Halep, locul 8 WTA, a castigat a doua oara consecutiv turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 7-5, 6-7 (5), 6-2, pe frantuzoaica Kristina Mladenovic, locul 17 WTA. Acesta este al 15-lea turneu castigat de Simona Halep la simplu, in cariera profesionista, primul in acest an.