Novak Djokovic a anuntat, vineri - pe contul personal de Facebook, ca a renuntat la colaborarea cu antrenorul Marian Vajda, la preparatorul fizic Gebhard Phil-Gritsch si la kinetoterapeutul Miljan Amanovic, urmand sa fie "singur o vreme in circuit".

Novak Djokovic, la Indian WellsFoto: Matt Hazlett/BNP Paribas Open

"Le sunt recunoscator lui Marian, GG si Miljan pentru un deceniu de prietenie, profesionalism si angajament. Fara ei nu as fi ajuns aici. Nu a fost usor sa iau aceasta decizie, dar aveam nevoie de o schimbare. Ei sunt familia mea, iar asta nu se va schimba niciodata" - Novak Djokovic.

Va fi singur o perioada in circuitul ATP

"Vreau sa gasesc un mod de a reveni in varf, de a fi mai puternic si mai rezistent. Am incredere ca voi reusi sa gasesc persoana potrivita. Sunt de destul timp in circuit pentru a rezolva probleme zilnice si nu vreau sa ma grabesc. Acum ma voi baza doar pe sprijinul familiei mele" - Novak Djokovic.

In urma cu doar cateva luni, Nole a anuntat (n.r. in decembrie 2016) ca a renuntat la colaborarea cu Boris Becker, dupa o intelegere care a durat trei ani.Becker l-a indrumat si l-a ajutat pe Novak sa castige sase dintre cele 12 titluri de Grand Slam din palmaresul sau.

Fostul lider ATP a precizat ca a luat aceasta decizie dupa o "analiza detaliata a jocului si dupa discutii cu fiecare membru al echipei".

"Ma simt ca si cum un nou capitol din viata mea va incepe. Incerc sa gasesc o cale pentru a reveni in varf. Va voi informa atunci cand va veni momentul pentru o noua colaborare. Va multumesc pentru intelegere si sprijin", a conchis Novak Djokovic.

Nole (va implini 30 de ani pe 22 mai) are 765 de victorii si 159 de infrangeri in cariera, reusind sa castige 67 de titluri (12 Grand Slam-uri si 30 de competitii de tip Masters).