Ion Tiriac a comentat incidentele care au marcat intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, desfasurata saptamana trecuta la Mamaia. Fost partener al lui Ilie Nastase in echipa de Cupa Davis a Romaniei, Tiriac este de parere ca decizia de a-l descalifica pe Nastase poate fi explicata pana la un punct, insa eliminarea din tribuna nu intra in atributiile arbitrilor.

Ion TiriacFoto: 0-100.ro

"Din pacate, puneti caruta inaintea cailor. Capitanul echipei Romaniei de tenis, Mr. Nastase, s-a ridicat in picioare si a spus "domnul arbitru, nu ai voie sa o lasi sa depaseasca cele 20 de secunde intre mingi" si "jucatoarea nu are dreptul sa se adreseze direct arbitrului. Capitanul de echipa e singurul care vorbeste cu tine". I s-a spus sa stea jos, apoi a primit avertisment. Apoi i-a dat al doilea avertisment, fara niciun fel de rezultat. Vine si arbitrul principal si e descalificat. Pana aici, oarecum au dreptul, dar nu au facut-o corect. Capitanul echipei Romaniei a spus ce trebuia sa spuna, a fost foarte corect.

Din momentul in care i-au luat titlul, l-au trimis in tribuna. Omul s-a dus in tribuna. Apoi au dat drumul la meci, dupa care Sorana a castigat un game si apoi il scot pe domnul Nastase din tribuna fara niciun drept. Ei au dreptul doar la suprafata de joc. Tribuna apartine organizatorului. Din momentul ala, persoana privata Ilie Nastase, care nu este un sfant, o stim cu totii, si-a dat oarecum in petec si nu a mai fost Nastase capitanul echipei", a declarat Ion Tiriac, potrivit Digi Sport.

Despre afirmatiile facute de Ilie Nastase la adresa copilului nenascut al Serenei Williams

"Sunt foarte multi xenofobi si paranoici in jurul nostru si in lumea asta. Ce a spus Nastase despre Serena? Ca o sa nasca un copil. Cel mai bun prieten al lui Ilie, Noah, a facut un comentariu: "Sunt alaturi de tine". Pe Nastase poti sa-l acuzi de orice, dar nu ca e rasist sau xenofob. Xenofobi sunt cei care au scos acest lucru din context si l-au mutat in alta parte.

Nastase a facut clinici cu Arthur Ashe pentru albi, negri, verzi, galbeni si toate culorile. Noi am trait mereu impreuna cu alte natiuni, de pe diferite continente. Nu am facut niciodata diferenta asta. Scoaterea din context a acestei probleme este o rusine pentru cei care au facut-o", a precizat Tiriac.

S-ar putea sa te intereseze si:

Ziua in care Ilie Nastase a stricat sarbatoarea tenisului: Cum le-a injurat pe Johanna Konta si Anne Keothavong, dar si pe arbitrul principal al meciului cu Marea Britanie

Incidentele de la Mamaia, pe prima pagina in presa internationala: "Shame, set and match", "Ilie Nastase provoaca haos"

Sorana Cirstea: "Am fost facuta peste tot in lume tiganca, idioata, dar nu am iesit de pe teren. De ce nu s-a oprit meciul imediat dupa incidentul cu Ilie?"