Ilie Nastase a fost protagonistul weekendului recent incheiat, dupa ce a provocat un incident la meciul Romaniei cu Marea Britanie, din FedCup (scor 3-2 in favoarea tricolorelor). La Mamaia, fostul lider al ierarhiei ATP le-a injurat pe Johanna Konta, Anne Keothavong (capitanul nejucator al britanicelor) si pe arbitrul central al partidei (elvetianul Andreas Egli). Chestionata de WTA pe marginea subiectului, Simona Halep a condamnat comportamentul lui Nastase.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Ceea ce a facut a fost gresit in opinia mea. Nu pot sa accept modul in care a vorbit, nu mi-a placut" - Simona Halep, citata de WTA Insider.

Ilie Nastase a declarat, marti, pentru News.ro, ca nu a facut nicio remarca rasista la adresa Serenei Williams. Afirmatia "ciocolata cu lapte" despre copilul nenascut al liderului WTA nu poate fi considerata rasista, a precizat Nastase. "Daca spuneam ca o sa iasa un negru urat, ala era rasism", a adaugat el. Aici poti citi mai multe detalii.

S-ar putea sa te intereseze si:

Ziua in care Ilie Nastase a stricat sarbatoarea tenisului: Cum le-a injurat pe Johanna Konta si Anne Keothavong, dar si pe arbitrul principal al meciului cu Marea Britanie

Incidentele de la Mamaia, pe prima pagina in presa internationala: "Shame, set and match", "Ilie Nastase provoaca haos"

Sorana Cirstea: "Am fost facuta peste tot in lume tiganca, idioata, dar nu am iesit de pe teren. De ce nu s-a oprit meciul imediat dupa incidentul cu Ilie?"

Desfasurarea incidentului provocat de Ilie Nastase, varianta video: