​Editia din 2017 a turneului de la Miami a fost una extrem de spectaculoasa, Nick Kyrgios, Roger Federer, Rafael Nadal sau Johanna Konta fiind doar cativa dintre cei care au avut evolutii incantatoare in cadrul competitiei americane. Intalnirea dintre Johanna Konta si Simona Halep, din sferturile de finala de pe tabloul feminin de simplu, ocupa locul 4 intr-un top al celor mai frumoase 5 partide disputate la Miami, realizat de site-ul tennisworld.

HotNews.roFoto: Hotnews

1. Roger Federer vs Nick Kyrgios

Meciul cel mai spectaculos din cadrul turneului de la Miami s-a disputat in semifinale, protagonistii fiind Roger Federer si Nick Kyrgios. Fedex a avut nevoie de trei tie-break-uri pentru al invinge pe tanarul australian. Elvetianul s-a impus cu 7-6 (9), 6-7 (9), 7-6 (5), dupa un meci maraton de trei ore si 15 minute.

2. Roger Federer vs Rafael Nadal

Episodul cu numarul 37 al rivalitatii dintre Roger Federer si Rafael Nadal a avut loc in finala Masters-ului de la Miami. Elvetianul l-a invins pentru a treia oara consecutiv in acest an pe Rafael Nadal, scor 6-3, 6-5, adjudecandu-si al treilea trofeu la Miami (dupa cele din 2005 si 2006). In urma victoriei obtinute, "Mister Perfect" si-a trecut in palmares titlul cu numarul 91 al carierei.

3. Johanna Konta vs Caroline Wozniacki

Finala de pe tabloul de simplu feminin le-a adus fata in fata pe doua dintre cele mai in forma jucatoare ale momentului. Britanica Johanna Konta a castigat al treilea titlu al carierei, dupa ce a invins-o in doua seturi pe Caroline Wozniaki, scor 6-4, 6-3. Pentru Caroline a fost a treia finala disputata in 2017. Daneza a mai ajuns in ultimul act la turneele de la Doha si Dubai, insa nu a reusit sa se impuna in niciuna dintre ele.

4. Johanna Konta vs Simona Halep

Britanica Johanna Konta a avut o revenire de senzatie in meciul disputat contra Simonei Halep, in sferturile turneului de la Miami. Jucatoarea noastra a condus cu 1-0 la seturi, a revenit spectaculos de la 0-3 in setul al doilea, pentru ca apoi sa aiba sansa de a inchide partida, servind pentru victorie la 5-4. Johanna Konta a avut insa forta de a intoarce soarta meciului si s-a impus cu 3-6, 7-6(7), 6-2.

5. Nick Kyrgios vs Alexander Zverev

Nick Kyrgios si Alexander Zverev, doi dintre jucatorii promitatori ai tinerei generatii din tenisul masculin, s-au intalnit in sferturile competitiei de la Miami. Nick Kyrgios s-a impus in fata germanului dupa un meci de trei seturi, scor 6-4, 6-7 (9), 6-3. Australianul conduce cu 2-0 in meciurile directe cu Alexander Zverev.