Cand totul parea incheiat (6-4, 5-2 pentru adversara), Simona Halep a intors soarta meciului disputat cu Samantha Stosur, calificandu-se in sferturile turneului WTA de la Miami (4-6, 7-5, 6-2). "Am fost putin norocoasa, dar am si luptat pentru revenire", a precizat Halep. La 5-4, in setul doi, Simona a salvat o minge de meci.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"A fost un meci greu asa cum ma asteptam. Am avut o revenire buna si sunt fericita pentru acest lucru. Ultima mea revenire de acest fel a fost la Doha in 2014, in primul tur cu Kaia Kanepi, cand a revenit de la minge de meci. Ma bucur ca am aratat ca pot juca tenis la nivel inalt. Cand eram condusa nu m-am gandit la scor. Am vrut doar sa lupt, nu am renuntat si am crezut in sansa mea. Am fost putin norocoasa sa intorc partida de la minge de meci, dar am si luptat" - Simona Halep, citata de site-ul oficial al WTA.

Despre meciul cu Johanna Konta

"Va fi greu. Este intr-o forma buna, este aproape de Top 10. Ea joaca la un nivel inalt si ma astept la o partida dificila. Am sansa mea de a castiga aici, la Miami, dar acum ma gandesc la ziua de pauza in care trebuie sa ma recuperez. Apoi voi merge pe teren cu incredere", a completat Halep.

Pentru calificarea in sferturi, Simona va primi 146.575 de dolari si 215 puncte WTA.

Pentru un loc in semifinalele competitiei americane, Halep se va lupta cu Johanna Konta (Marea Britanie - locul 11 WTA si cap de serie numarul zece).

Konta si Halep s-au mai intalnit o data, in optimile de finala ale turneului de la Wuhan, editia 2015, cand britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5. Aici poti vedea detalii despre victoria obtinuta de Konta in fata Simonei.