Sorana Cirstea (locul 64 WTA) a reusit o victorie categorica impotriva Monicai Puig (Puerto Rico - locul 40 WTA), calificandu-se astfel in turul doi al turneului "Premier Mandatory" de la Miami.

Sorana Cirstea (3)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Jucatoarea noastra a avut nevoie de doar o ora si noua minute pentru a trece de Puig, cea care a reusit sa castige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016). Sorana s-a impus in doua seturi, scor 6-2, 6-4.

Pentru calificarea in turul doi al competitiei americane, Cirstea va primi 22.325 de dolari si 35 de puncte in ierarhia WTA de simplu.

"Clar sunt fericita ca am terminat in doua seturi. Am inceput tare, dar pe finalul celui de-al doilea set am cazut putin. Sunt, insa, fericita de cum am luptat si cum am castigat ultimele mingi. Toata lumea stie ca am fost in afara circuitului timp de doi ani, din cauza accidentarilor, asa ca pentru mine este un privilegiu sa fiu aici. Sunt foarte fericita sa revin la Miami si sa joc pe terenul central" - Sorana Cirstea.

In turul urmator, Sorana o va intalni pe Anastasija Sevastova (locul 25 WTA - finalista la ultima editie de la BRD Bucharest Open), sportiva care a avut "liber" in runda inaugurala.