Roger Federer si-a trecut in palmares titlul cu numarul cinci de la Indian Wells, dupa ce l-a invins in finala pe compatriotul Stanislas Wawrinka, scor 6-4, 7-5. Ajuns la aproape 36 de ani (varsta pe care o va implini pe 8 august), "Mister Perfect" traieste un inceput de 2017 de vis, dupa ce s-a impus la Australian Open (titlul de Grand Slam cu numarul 18 - record absolut) si la Masters-ul de la Indian Wells - performanta cu care l-a egalat pe Novak Djokovic.

Roger Federer, campion la Indian WellsFoto: Michael Cummo/BNP Paribas Open

"Plecat" din circuit pret de cateva luni in 2016, Fedex si-a regasit apetitul in acest an, evolutiile elvetianului fiind de multe ori aproape de perfectiune.

Dupa o "optime" de vis impotriva "cosmarului" Nadal, Roger a refuzat sa ii lase vreo speranta lui Stan, jucator care intr-o zi mare poate invinge pe oricine. Nu stim daca Wawrinka s-a aflat sau nu intr-o zi mare, pentru ca Fedex nu ne-a lasat sa aflam acest lucru.

De o ora si 21 de minute a avut nevoie Federer pentru a-l egala pe Djokovic (n.r. cinci trofee), jucator care detinea recordul de titluri castigate in desertul californian.

Dupa succesul de duminica seara, Federer a atins urmatoarele borne: 5 titluri la Indian Wells, 25 de turnee Masters castigate si 90 de titluri in intreaga cariera (dintre care 18 de Grand Slam).

Roger Federer, palmares in istoria participarilor in turneele Masters: 336-98 (victorii/infrangeri).

De stiut: Federer a devenit cel mai varstnic castigator al unui turneu Masters, vechea performanta ii apartinea lui Andre Agassi: 34 de ani, la titlul cucerit in 2004 la Cincinnati.

Cele mai multe victorii la un turneu Masters: Nadal la Monte Carlo (9), Roger Federer la Cincinnati (7), Djokovic la Miami (6), Andy Murray in Canada si Shanghai (cate 3).

Total turnee Masters castigate:

Novak Djokovic 30

Rafael Nadal 28

Roger Federer 25

Andy Murray 14.

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la Indian Wells.

Rezumatul finalei Federer vs Wawrinka:

Aici ai discursul lui Roger Federer si momentul in care ridica trofeul:

Stanislas Wawrinka, cu ochii in lacrimi la ceremonia de premiere: