Dominika Cibulkova, locul 5 WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-4, intr-un meci de o ora si 40 de minute, pe australianca Samantha Stosur, locul 21 WTA, si s-a calificat in semifinalele turneului de la Doha. Sportiva din Slovacia are nevoie de inca o victorie pentru a o depasi in clasament pe Simona Halep, locul 4 WTA, care nu participa la competitii in aceasta luna din cauza unei accidentari, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceeasi situatie s-a inregistrat in urma cu doua saptamani. Si atunci Cibulkova avea nevoie de o calificare in ultimul act, la Sankt Petersburg, pentru a o intrece pe Halep. Insa jucatoarea de pe locul 5 mondial a pierdut in semifinale, in fata sportivei Iulia Putinteva (Kazahstan).

La Qatar Open, Cibulkova, a treia favorita, va evolua in faza urmatoare cu invingatoarea dintre chinezoaica Shuai Zhang, locul 31 WTA si Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2.

O alta jucatoare care putea sa o depaseasca pe Halep era Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, insa poloneza a fost eliminata in optimi de daneza Caroline Wozniacki, locul 18 WTA. Astfel, Halep nu poate pierde in aceasta saptamana decat o pozitie in ierarhia WTA.