Belgia conduce cu scorul de 1-0 echipa Romaniei, in primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, dupa ce Kirsten Flipkens (locul 74 WTA) s-a impus categoric in fata Monicai Niculescu (36 WTA), scor 6-3, 6-4. Jucatoarea din Belgia si-a adjudecat victoria dupa o ora si 39 de minute de joc.

Ce au spus cele doua jucatoare

"Mi s-a parut ca a jucat foarte bine, a avut foarte putine greseli, a luat momentele importante, a servit foarte bine in momentele importante. Eu m-am smtit bine in teren, n-am simtit presiune, dar mi s-a parut ca ea a jucat bine. Ea poate sa joace acest fel de tenis cand se simte foarte bine in teren. Tot timpul vole, era foarte activa, a venit bine la fileu si nu a gresit nici cu dreapta. A luat momentele importante si asta a contat. Eu m-am simtit excelent pe teren, as juca si maine. M-am simtit bine, am simtit si mingea, doar ca mi s-a parut ea in forma. Chiar vreau sa ma uit cate greseli a facut in acest meci. Mi s-a parut ca a fost geniu in teren Flipkens" - Monica Niculescu, potrivit News.ro.

"Cred ca am avut rabdare mai multa. Ultima data cand am mai jucat cu ea am vrut sa fac prea multe si prea devreme. Azi am fost mai rabdatoare. Cu Monica ai schimburi lungi de mingi si a fost important sa aleg lovitura potrivita la momentul potrivit, sa fiu agresiva la momentul potrivit. Am ales bine loviturile si am asteptat sa punctez exact cand a trebuit. Nu ne asteptam ca Begu sa nu joace azi. Ne asteptam ca Begu si Niculescu sa joace azi. A fost o surpriza sa nu joace Begu. Dar trebuie sa ne concentram pe noi. A fost o surpriza placuta sa castig astazi. Pe Monica am mai invins-o, cu Simona ar fi fost mult mai dificil, este o jucatoare de Top 5. Sunt fericita ca am adus primul punct pentru noi. Este intotdeauna bine sa incepi cu 1-0" - Kirsten Flipkens.

Desfasurarea livescore a partidei

Setul I

Meciul a inceput cu Kirsten Flipkens la serviciu. Belgianca isi adjudeca primul game dupa ce finalizeaza cu un voleu. Un start de partida foarte echilibrat, cu schimburi lungi. Niculescu salveaza prima minge de break a partidei. Flipkens ridica sala in picioare cu o lovitura spectaculoasa. Monica Niculescu isi castiga serviciul dupa un game care a durat 9 minute si 43 de secunde. Jucatoarea noastra reuseste break-ul cu putin noroc, fiind ajutata de banda fileului. Este 2-1 pentru Monica. Niculescu domina jocul si castiga game-ul la zero. Belgianca isi face serviciul si duce scorul la 3-2. Flipkens recupereaza break-ul castigat de jucatoarea noastra si egaleaza scorul. Belgianca revine la conducere dupa un game castigat la zero. Monica este depasita de adversara sa si isi pierde serviciul la zero. Flipkens va servi pentru castigarea primul set. Jucatoarea din Belgia se impune cu 6-3, dupa 45 de minute de joc.

Setul II

Setul al doilea a inceput cu Monica Niculescu la serviciu. Jucatoarea noastra nu reuseste sa revina in joc, iar Flipkens face break-ul in primul game al setului secund. Monica pune capat seriei de sase game-uri consecutive castigate de belgianca si egaleaza scorul. Este 1-1. Flipkens revine de la 40-15 si fructifica prima sansa de break. Jucatoarea noastra face un game excelent, revine de la 0-40 si reuseste sa restabileasca egalitatea (2-2). Monica Niculescu reuseste primul game pe propriul serviciu in setul al doilea si preia conducerea (3-2). Romanca joaca cu mai multa incredere, profita de erorile adversarei si face din nou break-ul. Flipkens este mai agresiva si reuseste inca un break. Monica conduce cu 4-3. Scorul devine egal, dupa ce jucatoarea din Belgia si-a castigat serviciul. Niculescu trimite in afara terenului iar Flipkens castiga la zero pe serviciul jucatoarei noastre. Monica salveaza doua mingi de meci, dar Flipkens fructifica a treia sansa si castiga cu 6-4. Setul s-a intins pe durata a 55 de minute.

Monica Niculescu si Kirsten Flipkens au iesit la incalzire

Se intoneaza imnurile celor doua tari. Simona Halep se afla in tribuna

A inceput festivitatea de deschidere de la Sala Polivalenta din Bucuresti. Sunt prezentate jucatoarele celor doua echipe

De-a lungul timpului, Niculescu si Flipkens s-au mai infruntat de sase ori, de fiecare data pe suprafete rapide, scorul fiind 3-3. Ultima partida a avut loc in acest an, in optimile turneului de la Hobart, Australia. Jucatoarea noastra s-a impus in doua seturi, scor 6-3, 6-2.

Monica Niculescu are 15 victorii in proba de simplu la FedCup si 9 infrangeri, in timp ce adversara sa a castigat 11 meciuri si a pierdut 19.

Monica Niculescu vs Kirsten Flipkens, intalniri directe:

2013, Hobart (Australia): 2-6, 6-4, 6-0 pentru Kirsten Flipkens

2013, Indian Wells (SUA): 4-6, 6-4, 6-3 pentru Kirsten Flipkens

2015, Anvers (Belgia): 6-3, 6-2 pentru Monica Niculescu

2015, Katowice (Polonia): 6-7 (6), 6-1, 6-4 pentru Kirsten Flipkens

2016, Luxemburg: 6-4, 6-2 pentru Monica Niculescu

2017, Hobart: 6-3, 6-2 pentru Monica Niculescu

2017, Bucuresti (FedCup): 6-3, 6-4 pentru Kirsten Flipkens

Programul meciurilor:

Sambata, incepand cu ora 13:00

Monica Niculescu vs Kirsten Flipkens

Sorana Cirstea vs Yanina Wickmayer

Duminica, de la ora 13:00

Monica Niculescu vs Yanina Wickmayer

Sorana Cirstea vs Kirsten Flipkens

Irina-Camelia Begu/Patricia Maria Tig vs Elise Mertens/Marina Zanevska

Echipa Romaniei:

Irina Begu (29 WTA), Monica Niculescu (36 WTA), Sorana Cirstea (62 WTA) si Patricia-Maria Tig (106 WTA).

Pe ce locuri se afla adversarele din Fed Cup in clasamentul WTA:

60 Yanina Wickmayer

74 Kirsten Flipkens

83 Elise Mertens

123 Maryna Zanevksa

Dublu:

85 Kirsten Flipkens

91 Elise Mertens

147 Yanina Wickmayer

151 Maryna Zanevska

Confruntarile directe intre romance si belgience:

Cirstea - Wickmayer 1-3 (1-1 pe hard)

Niculescu - Wickmayer 2-3 (2-2 pe hard)

Cirstea - Flipkens 1-0 (nicio intalnire pe hard)

Niculescu - Flipkens 3-4 (toate intalnirile au avut loc pe hard)

Romania si Belgia s-au mai intalnit de trei ori in Fed Cup (in 1975 si de doua ori in 1995), Belgia impunandu-se de fiecare data.

Meciurile din confruntarea Romania vs Belgia (turul I al Grupei Mondiale II) se vor disputa in zilele de 11 si 12 februarie 2017, la "Sala Polivalenta" din Bucuresti.

Pretul unui bilet este de 90 de lei/zi - Categoria 2 (Tribuna), respectiv 150 lei/zi - Categoria 1 (Loja tribuna).

FOTOGALERIE

"Fotografii realizate cu echipament Nikon"

FOTO: Adrian Ilincescu