​Organizatorii turneului WTA de la Madrid au anuntat ca i-au oferit un wild-card (wild-card: invitatie de a participa intr-un turneu acordata unui jucator care nu are clasamentul necesar pentru a putea participa la respectiva competitie) Mariei Sharapova, sportiva a carei suspendare expira in data de 26 aprilie 2017. Competitia de la "Caja Magica" se desfasoara in perioada 6-13 mai, turneul fiind organizat de Ion Tiriac.

Maria SharapovaFoto: Nike.com

In varsta de 29 de ani, Maria a fost suspendata pret de 15 luni dupa un test pozitiv la meldonium. Rusoaica a castigat turneul de la Madrid in 2014, atunci cand a dispus in finala de Simona Halep. In 2015, la ultima participare la turneul din capitala Spaniei, "Masha" a ajuns pana in semifinale.

''Maria este una dintre cele mai bune jucatoare din ultimii 15 ani si o fosta castigatoarea a turneului nostru. La Madrid, ea a jucat mereu bine si sunt sigur ca la revenirea pe teren va fi foarte motivata si sper ca va juca bine in primul ei turneu'' - Manolo Santana, directorul turneului spaniol.

Sharapova a anuntat in urma cu cateva saptamani ca va reveni oficial in circuitul WTA la turneul de la Stuttgart, competitie care va avea loc in perioada 24-30 aprilie. "Masha" s-a impus la Stuttgart de trei ori la rand: 2012, 2013 si 2014.