Au mai ramas doar cateva zile pana la duelul Romaniei cu Belgia din FedCup, din primul tur al Grupei Mondiale II. "Bineinteles ca ii simtim lipsa Simonei Halep, vom incerca sa castigam", a precizat Irina-Camelia Begu ("racheta" numarul unu a Romaniei). Confruntarea cu belgiencele va avea loc in zilele de 11 si 12 februarie, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ce spune capitanul nejucator

"Simona Halep este numarul 4 in lume si normal ca ne lipseste. Publicul o vedea daca era sanatoasa, dar asa, facem si noi improvizatii. Irina a fost si ea bolnava o zi-doua, ne-a speriat putin, dar acum vad ca e bine. Romania nu e favorita, eu nu ma iau dupa clasamentul WTA. Nu s-a vazut la Cupa Davis? Numarul 340 l-a batut pe 120, asa ca eu nu mai ma iau dupa clasamente. Belgia are echipa buna, cam toate trei jucatoare sunt bune, au avut rezultate pozitive si in Australia. Nu mai sunt echipe de Fed Cup fara jucatoare bune. E greu, orice echipa e puternica acum. Dar eu am incredere in amandoua fetele care vor juca la simplu, Monica am inteles ca va juca numai dublu. O sa vedem, avem echipa buna" - Ilie Nastase, citat de Agerpres.

Ce zice Irina-Camelia Begu

"Mi-am dorit intotdeauna sa fiu prezenta la meciurile de Fed Cup. Ma bucur ca sunt aici si sper sa aducem o bucurie romanilor in weekend. Acasa m-am simtit mereu bine, m-au încurajat si imi doresc ca si de data asta sa se intample la fel. Sper sa castigam aceasta partida si sa ramanem in Grupa Mondiala. Toate jucatoarele belgiene sunt periculoase, trebuie sa fim foarte atente pentru ca la Fed Cup nu conteaza clasamentul WTA. Fed Cup-ul este diferit de turnee. Va fi un pic mai greu fara Simona, pentru ca ea fiind numarul 4 mondial a adus cate un punct-doua intotdeauna. Bineinteles ca vom simti lipsa ei, dar vom incerca sa ne vedem de treaba noastra si sa castigam" - Irina-Camelia Begu.

Echipa Romaniei:

Irina Begu (28 WTA), Monica Niculescu (35 WTA), Sorana Carstea (59 WTA) si Patricia-Maria tig (104 WTA).

Pe ce locuri se afla adversarele din Fed Cup in clasamentul WTA:

* Romania vs Belgia se va disputa la finalul acestei saptamani, in Bucuresti.

60 Yanina Wickmayer

74 Kirsten Flipkens

83 Elise Mertens

123 Maryna Zanevksa

Dublu:

85 Kirsten Flipkens

91 Elise Mertens

147 Yanina Wickmayer

151 Maryna Zanevska.

Meciurile din confruntarea Romania vs Belgia (turul I al Grupei Mondiale II) se vor disputa in zilele de 11 si 12 februarie 2017, la "Sala Polivalenta" din Bucuresti. Partidele vor fi in direct pe Digisport si Livescore pe HotNews.ro.

Pretul unui bilet este de 90 de lei/zi — Categoria 2 (Tribuna), respectiv 150 lei/zi — Categoria 1 (Loja tribuna).