La 35 de ani, Mirjana Lucic-Baroni traieste un vis frumos in tenisul profesionist, sportiva din Croatia reusind, miercuri, sa se califice in semifinalele de la Australian Open. De aceasta data, "victima" i-a cazut Karolina Pliskova, locul 5 WTA. In penultimul act de la Melbourne a ajuns si Serena Williams: victorie in doua seturi cu Johanna Konta.

Mirjana Lucic-Baroni, turneul carierei la Australian OpenFoto: ausopen.com

Aflata in ultima parte a carierei (va implini curand 35 de ani), Mirjana traieste un adevarat vis pe taram australian. Croata a mai reusit o "minune" la Melbourne, dupa ce a invins-o in sferturile primului Grand Slam al anului pe Karolina Pliskova (locul 5 WTA).

Dupa o ora si 47 de minute, Mirjana a trimis-o acasa pe Karolina, una din favoritele intrecerii. A fost 6-4, 3-6, 6-4 in favoarea jucatoarei din Croatia.

In cealalta partida a zilei de pe tabloul feminin de simplu, Serena Williams a trecut in minimum de seturi de Johanna Konta (cap de serie numarul noua), scor 6-2, 6-3. Disputa de pe "Rod Laver Arena" a durat doar o ora si 15 minute.

Demn de mentionat este faptul ca SUA are trei din cele patru semifinaliste de pe tabloul feminin de simplu de la AO.

In penultimul act, CoCo Vandeweghe o va intalni pe Venus Williams (13), in timp ce Serena Williams (2) se va duela cu surprinzatoarea Mirjana Lucic-Baroni.

Feminin, sferturi de finala, rezultate consemnate miercuri:

2-Serena Williams - 9-Johanna Konta 6-2 6-3

Mirjana Lucic-Baroni - 5-Karolina Pliskova 6-4 3-6 6-4.

Rezumatul partidei Serena Wiliams - Johanna Konta:

Rezumatul partidei Mirjana Lucic-Baroni - Karolina Pliskova: