Roger Federer nu a lasat loc de surprize in partida sa din sferturile de la Australian Open, elvetianul trecand in minimum de seturi (6-1, 7-5, 6-2) de Mischa Zverev, jucator care a reusit in turul precedent sa-l elimine pe Andy Murray, liderul mondial. Pentru Fedex urmeaza un duel de cinci stele cu compatriotul Stanislas Wawrinka.

Roger Federer, in semifinale la AOFoto: ausopen.com

Pentru "Mister Perfect" aceasta este a 13-a calificare in semifinalele de la Australian Open, fostul lider mondial cucerind trofeul competitiei de la Melbourne de patru ori.

Fedex a venit cu lectia bine invatata in confruntarea cu atipicul Mischa (unul din rarii jucatori din circuit care inca mai joaca serviciu-voleu). Elvetianul nu a zabovit prea mult pe teren, victoria venind firesc dupa doar o ora si 32 de minute.

Debutul de meci a fost unul care a semanat cu un antrenament pentru Fededer: a jucat cu dezinvoltura, a gasit solutii in permanenta pentru venirile la fileu ale lui Mischa, iar cronometrul primului set s-a oprit dupa doar 19 minute, scor 6-1.

Mischa a fost mai atent in al doilea set, si-a ridicat putin nivelul jocului si a reusit chiar un break alb. Nu a putut insa mentine ritmul, Roger avand in permanenta o solutie de reverva. Setul al doilea s-a dus in "prelungiri", acolo unde Federer a avut castig de cauza cu 7-5.

Condus cu 2-0 la seturi de idolul sau (Mischa a precizat de mai multe ori ca este fan Roger Federer si ca este un vis ca are ocazia sa joace impotriva lui), Zverev senior a transmis prin limbajul corpului ca s-a resemnat. Asa a si fost: a mai castigat puncte frumoase din apropierea fileului, insa dirijorul a fost in permanenta in terenul advers...Mansa a treia i-a revenit elvetianului cu 6-2, meciul de pe "Rod Laver Arena" durand o ora si 32 de minute.

Pentru Federer urmeaza inca un duel de foc - cel cu Stan Wawrinka, maestrul urmand sa il intalneasca pe student ("elevul" Stanislas si-a urmat bine mentorul, reusind pana acum sa castige deja trei Grand Slam-uri), intr-o semifinala care se anunta spectaculoasa.

Roger conduce detasat in meciurile directe cu Stan, 18-3. Ultima victorie a lui Wawrinka in fata lui Federer dateaza de la Roland Garros, editia din 2015, scor 6-4 6-3 7-6(4).

Rezumatul partidei Roger Federer vs Mischa Zverev:

Cifrele lui Roger in meciul cu Mischa:

Asi: 9

Puncte castigate cu primul serviciu: 69%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 68%

Puncte castigate la fileu: 23/32(72%)

Lovituri castigatoare: 65 (fata de 30 ale adversarului)

Erori nefortate: 13 (tot 13 are si Mischa)

Total puncte castigate: 100 (76 a avut Zverev)

Distanta alergata: 1177,5 metri.

Sferturi masculin, rezultate:

17-Roger Federer - Mischa Zverev 6-1 7-5 6-2

4-Stanislas Wawrinka - 12-Jo-Wilfried Tsonga 7-6(2) 6-4 6-3

Sferturi masculin, program:

Stanislas Wawrinka - Jo-Wilfried Tsonga 7-6(2), 6-4, 6-3

Mischa Zverev - Roger Federer 1-6, 5-7, 2-6

David Goffin - Grigor Dimitrov

Rafael Nadal - Milos Raonic.