Presedintele american ales, Donald Trump, nu este pe placul fostului numar 1 mondial in tenis, spaniolul Rafael Nadal, care a recunoscut vineri ca nu este un adept al "stilului arogant" al miliardarului, scrie AFP.

Rafael Nadal, la Australian OpenFoto: australianopen.com

"Ma aflam in Statele Unite cand Trump era in campanie", a explicat Nadal, intr-un interviu publicat vineri de cotidianul online El Espanol. "Este adevarat ca modul sau de a vorbi nu imi place. Nu este stilul meu sa fiu arogant", a adaugat acesta, recunoscand insa ca nu cunoaste "foarte bine politica americana". "Ca sa fiu complet sincer, trebuie sa recunosc ca nici cealalta optiune nu ma incanta", a adaugat Nadal, referindu-se la candidata democrata Hillary Clinton.

Cu patru zile in urma, un alt tenisman, australianul Nick Kyrgios, mai obisnuit decat Nadal cu polemicile in afara terenului, si-a afisat si el opiniile anti-Trump. La un meci demonstrativ disputat in fata lui Nadal la Sydney, acesta a venit la o conferinta de presa cu un tricou pe care era prezentat presedintele ales al SUA cu coarne de drac si pe care scria "Fuck Donald Trump".

Intrebat ce semnifica acest tricou, el a raspuns ziaristilor prezenti: "Cred ca nu e nevoie de explicatii".