Sorana Carstea (78 WTA) a aratat multe momente bune de joc in meciul cu Agnieszka Radwanska, insa nu a fost suficient pentru a-i face fata unei jucatoare de talia Agai. Poloneza, cap de serie numarul unu, s-a calificat meritat in sferturile turneului WTA de la Shenzhen, competitie unde este campioana en-titre. A fost 6-0, 6-3 pentru numarul 3 WTA, dupa un meci care a durat o ora si 18 minute.

Sorana CarsteaFoto: wtatennis.com
  • De-a lungul timpului, cele doua s-au intalnit de opt ori, scorul fiind in acest moment 6-2 pentru Radwanska.
  • Pentru calificarea in optimi, Sorana va primi 7.238 de dolari si 30 de puncte WTA.
  • Pe tabloul de simplu de la Shenzhen, Romania mai are o singura reprezentanta: Simona Halep. Numarul 4 WTA o va intalni, miercuri, pe Katerina Siniakova (Cehia - locul 52 WTA).

Desfasurarea partidei Sorana Carstea vs Agnieszka Radwanska:

Setul I

Primul game al partidei a fost unul foarte disputat, cu lovituri castigatoare si cu schimburi antrenante. Dupa ce a salvat mai multe mingi de break, Sorana si-a pierdut pana la urma serviciul.

Carstea a lovit puternic, nu s-a sfiit in niciun moment sa incerce lovituri castigatoare, insa defensiva polonezei a fost una incredibila. Aga a gasit fiecare culoar, a anticipat unde va trimite Sorana, iar desprinderea pe tabela a venit firesc: 4-0.

Sorana a continuat sa loveasca puternic, de fiecare data la limita, insa Aga a avut raspuns, jocul ei de picioare permitandu-i sa returneze aproape de fiecare data. Poloneza a dat inapoi o minge in plus, iar acest lucru a demoralizat-o pe Carstea.

Chiar si la 0-5, Sorana a avut sanse sa castige primul sau game din acest joc, insa Aga a reusit sa se impuna pana la urma cu 6-0, dupa 36 de minute. In primul set, Sorana a avut un numar dublu de lovituri castigatoare fata de adversara: 12-6, insa a fost prima si la erori nefortate: 13-3.

Set II

Sorana a "aparut" si pe tabela in cel de-al saptelea game, conducand pentru prima data in acest meci. A urmat inca un game bun pentru jucatoarea noastra: a facut break-ul, lovitura decisiva fiind o dreapta minunata in lung de linie (2-0). S-a facut 3-0, scor la care Carstea a avut o minge de break. Nu a urmat insa 4-0, ci 3-1, Aga reusind inextremis sa isi castige serviciul. Carstea a avut doua mingi de 4-1 (40-15), insa pana la urma tabela s-a modificat tot in favoarea adversarei (3-2).

Radwanska are un joc defensiv de manual, iar la prima minge mai "moale" face incredibil tranzitia din aparare in atac...Agnieszka loveste si mai aspru, iar Sorana tine din ce in ce mai greu ritmul - se inmultesc erorile, iar egalitatea este restabilita (3-3). Carstea este taxata la fiecare minge mai scurta, iar Aga a trecut incetul cu incetul la conducerea setului (6-3). Dupa o ora si 18 minute, Radwanska s-a impus in doua seturi.

Shenzhen: Turneu din categoria "International". Director: Nick Freyer. La "Longgang Tennis Centre" exista 32 de terenuri, iar centralul are o capacitate de 4000 de locuri si sistem "Hawk-Eye". In 2015, turneul a fost castigat de Simona Halep, iar la inceputul lui 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit in ianuarie de Monica Niculescu si Vania King.

Turneul de la Shenzhen este dotat cu premii in valoare de 626.750 de dolari si se desfasoara in perioada 1-7 ianuarie 2017. Competitia din China este transmisa in direct la Digi Sport.