Rafael Nadal (locul 9 ATP) s-a calificat, vineri, in finala turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, fostul lider mondial invingandu-l pe Milos Raonic (3 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

La fel ca si in partida de joi, Nadal a avut un start de meci foarte bun, ibericul castigand primul set cu 6-1, dupa doar 29 de minute. Milos a echilibrat disputa, a servit mult mai bine si a castigat al doilea set cu 6-3. In decisiv, Rafa a fost mai concentrat, a profitat de oportunitatile ivite si s-a impus cu 6-3, reusind astfel sa se califice in finala turneului demonstrativ (partida a durat o ora si 43 de minute).

Sambata, Nadal il va intalni pe David Goffin, in timp ce Andy Murray si Milos Raonic se vor duela pentru pozitia a treia.

Programul de sambata:

Andy Murray vs Milos Raonic/ de la ora 11:00

Rafael Nadal vs David Goffin/ de la ora 13:00

Ce s-a intamplat la ultima editie a competitiei

Rafael Nadal este castigatorul editiei de anul trecut a turneului de la Abu Dhabi. Ibericul a trecut in finala de Milos Raonic, scor 7-6(2), 6-3. Nadal a mai cucerit trofeul si la editiile din 2010 si 2011.

Nadal nu a mai disputat nicio partida de doua luni si jumatate din cauza unei accidentari la incheietura mainii stangi. Ultima finala disputata de Nadal dateaza din luna aprilie a acestui an, atunci cand s-a impus la Barcelona (turneu din categoria 500). In 2016, ibericul a castigat doua turnee: Monte Carlo si Barcelona.

Rezumatul partidei Rafael Nadal vs Milos Raonic: