Tenismanul sarb Novak Djokovic, locul 2 ATP, a pus capat colaborarii cu antrenorul german Boris Becker, care l-a indrumat in ultimele trei sezoane si l-a ajutat sa castige sase dintre cele 12 titluri de Grand Slam din palmaresul sau, informeaza AFP, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa trei ani incununati de succes, eu si Boris am decis de comun acord sa punem capat cooperarii noastre", a scris Djokovic pe retelele de socializare.

Castigatorul editiilor din acest an ale turneului de la Roland Garros si Openului Australiei a tinut sa precizeze, totodata, ca ''obiectivele fixate la începutul colaborarii au fost complet atinse".

"Pe de alta parte, preocuparea mea profesionala actuala este de a mentine un nivel bun de joc si de a stabili un program si noi obiective pentru sezonul viitor. In acest sens voi lua deciziile mele viitoare", a subliniat jucatorul sarb.

Boris Becker, fost lider al clasamentului ATP, a reactionat la acest anunt pe Twitter, unde a postat o fotografie in care apare alaturi de Djokovic dupa titlul cucerit anul acesta la Rland Garros, insotita de urmatorul text: "Multumesc! Am trait momente extraordinare".

De la debutul colaborarii dintre Becker si Djokovic, sarbul a cucerit de doua ori Openul Australiei (2015, 2016) si turneul de la Wimbledon (2014, 2015), impunandu-se de asemenea la US Open (2015) si Roland Garros (2016).

Dupa triumful de pe zgura pariziana, Djokovic nu si-a mai regasit ritmul în partea a doua a sezonului, cedandu-i britanicului Andy Murray prima pozitie in clasamentul mondial, pe care o ocupa incepand din 7 iulie 2014, respectiv 122 de saptamani consecutive.

Djokovic a pierdut, totodata, anul acesta titlurile pe care le detinea la Wimbledon si Flushing Meadows, fiind eliminat in primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio de argentinianul Juan Martin Del Potro, care a ajuns apoi pana in finala (pierduta în fata lui Murray).

Sarbul a recunoscut, de altfel, ca s-a confruntat cu "suisuri si coborasuri" in acest sezon. "Sunt lucruri pe care trebuie sa le regasesc la nivel emotional si mental", a explicat el dupa eliminarea in semifinalele Mastersului 1.000 de la Shanghai (China), la jumatatea lunii octombrie.

Aceasta nu este prima schimbare din acest an in staff-ul lui Djokovic, sarbul apeland la serviciile spaniolului Pepe Imaz pentru Mastersul 1.000 de la Paris-Bercy si Turneul Campionilor de la Londra.