Argentina, castigatoarea editiei din acest an a Cupei Davis, isi va incepe campania de aparare a titlului in luna februarie, impotriva Italiei, la Buenos Aires, a anuntat Federatia argentiniana de tenis (AAT), citata de AFP, conform Agerpres.

Argentina a castigat Cupa DavisFoto: daviscup.com

Intalnirea dintre Argentina si Italia, din primul tur al Grupei Mondiale, se va disputa in Parcul Sarmiento din nordul capitalei argentiniene, unde urmeaza sa fie amplasate tribune provizorii pentru gazduirea a 6.000 de spectatori.

Suprafata pe care vor avea loc meciurile urmeaza sa fie anuntata ulterior. Zgura a fost in mod frecvent preferata de argentinieni, insa nu este cea mai buna suprafata pentru Juan Martin Del Potro, actualul lider al Argentinei, care prefera terenurile mai rapide.

Argentina a castigat, in premiera, Cupa Davis luna trecuta, in fata Croatiei (3-2), la Zagreb, dupa ce sud-americanii pierdusera toate cele patru finale disputate anterior.

Castigatorii "Salatierei de Argint" au sarbatorit victoria saptamana trecuta la Buenos Aires precum si in orasele lor de origine, precizeaza AFP.

Argentina vs Italia este o intalnire devenita clasica in ultimii ani in Cupa Davis. Anul acesta, argentinienii s-au impus cu 3-1 in Italia, in sferturile de finala, luandu-si astfel revansa in fata echipei care ii eliminase in primul tur al editiei din 2014.

Intalnirea de Cupa Davis din Parcul Sarmiento se va disputa la doua saptamani dupa turneul ATP de la Buenos Aires.