Lucas Pouille, unul din jucatorii cu cea mai mare ascensiune in 2016 in circuitul ATP, il va avea drept manager pe Ion Tiriac, dupa cum informeaza Le Parisien. Omul de afaceri roman va face echipa cu francezul Gerard Tsobanian.

Lucas Pouille, la US OpenFoto: usopen.org

"Am luat cea mai buna hotarare. Am mare incredere in cei doi (n.r. Tiriac si Tsobanian), sunt sigur ca ma vor ajuta sa progresez. Ion Tiriac si Gerard Tsobanian au gestionat cu succes carierele unor mari campioni precum Boris Becker, Goran Ivanisevic, Guillermo Vilas sau Marat Safin, iar eu sunt fericit si increzator ca ma vor ajuta si sfatui la cel mai inalt nivel de-a lungul anilor urmatori pentru a-mi indeplini toate obiectivele. In aceleasi timp, vreau sa-mi promovez imaginea, sa devin mai cunoscut pe plan international" - Lucas Pouille, intr-un comunicat de presa.

In 2016, Lucas a castigat primul sau titlu ATP, la Metz, invingandu-l in finala pe Dominic Thiem, jucator care a participat la Turneul Campionilor de la Londra. Pouille a disputat finala BRD Nastase Tiriac Trophy, fiind invins de Fernando Verdasco.

Unul din cele mai bune meciuri din actuala stagiune a venit la US Open, acolo unde Pouille (22 de ani) l-a invins in cinci seturi pe Rafael Nadal.

Lucas a bifat faza sferturilor de finala la doua turnee de Grand Slam: Wimbledon si US Open.

De-a lungul timpului, Ion Tiriac (77 de ani) a lucrat cu nume importante din tenisul masculin mondial, cum ar fi Guillermo Villas, Boris Becker, Goran Ivanisevic sau Marat Safin.

"Lucas este foarte puternic, are potential de top 10 ATP si poate castiga un turneu de Grand Slam. Vom face toate lucrurile din exterior, astfel incat el sa se concentreze doar pe teren" - Gerard Tsobanian.

Pouille a colaborat cu impresarul italian Ugo Colombini. Pana in acest moment, Lucas a castigat aproape 2.5 milioane de dolari din premiile din circuitul ATP.