Simona Halep a discutat cu jurnalistii de la Forbes, printre altele, despre anul 2016, despre influenta lui Ion Tiriac si despre colaborarea cu Darren Cahill. "Ion Tiriac nu mi-a dat niciodata bani, cum spun unii. Imi zice mereu sa fiu mai agresiva si ca am tot ce imi trebuie pentru a castiga un Grand Slam", a punctat sportiva aflata pe locul 4 in ierarhia WTA.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Despre Ion Tiriac

"Suntem doar prieteni, el ma ajuta cu sfaturi, vorbeste cu mine si avem intotdeauna discutii bune despre tenis. Vine uneori la antrenamentel mele. Unii spun ca imi da bani. Nu, nu mi-a dat niciodata bani. Ma sfatuieste sa fiu mai agresiva, sa am o atitudine mai agresiva pe teren. Nu imi este usor pentru ca nu sunt asa, dar incerc sa progresez. El imi spune ca am totul pentru a castiga un Grand Slam, trebuie doar sa cred in asta. Este bine sa am o asemenea persoana importanta in viata mea si in cariera mea" - Simona Halep.

Despre colaborarea cu Darren Cahill

"Sunt mai agresiva, dar nu intr-un mod nebunesc, mai mult intr-unul inteligent, pentru ca nu pot sa stau tot timpul aproape de linia de fund a terenului. Cred ca mi-am imbunatatit jocul, lovitura de dreapta este mai puternica. Lucram la fiecare lovitura si cred ca tot jocul meu este mai bun acum. Mi-a spus sa scurtez aruncarea mingii la serviciu si asta m-a ajutat" - Simona Halep.

Despre anul 2016

"Pot sa spun ca acest an a fost bun pentru mine, din toate punctele de vedere. Primul si cel mai important este jocul, pentru ca l-am imbuntatit. Anul viitor, obiectivul meu este sa-l imbunatatesc mai mult, sa fiu mai puternica, mai increzatoare, sa pot juca toate meciurile cu un nivel bun al tensiului. Bineinteles ca nu pot castiga toate meciurile, dar vreau sa imi fac jocul. Si daca pierd, sa fie meritul adversarei. Visul meu este sa castig un Grand Slam, dar nu stiu daca o sa se intample la anul sau intr-un viitor mai indepartat. Dar lucrez pentru asta" - Simona Halep.

Senzatie placuta atunci cand lumea o sustine

"Este extraordinar si este frumos sa ai un asemenea sentiment cand mergi acasa, toata lumea te sustine. Bineinteles, sunt si unii care spun lucruri rele, dar este normal si le iau in mod pozitiv, pentru ca nu toate lumea poate sa ma placa, asa ca e ok. Este frumos ca inspir copii, acesta este cel mai important lucru si mai multi oameni joaca acum tenis, chiar si pentru distractie" - Simona Halep.

Primul turneu la care Halep va juca in 2017 este cel de la Shenzhen, care se va disputa in perioada 3-9 ianuarie.

Shenzhen: Turneu din categoria "International". Director: Nick Freyer. Competitie dotata cu premii totale in valoare de $426,750. La "Longgang Tennis Centre" exista 32 de terenuri, iar centralul are o capacitate de 4000 de locuri si sistem "Hawk-Eye". In 2015, turneul a fost castigat de Simona Halep, iar la inceputul lui 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit in ianuarie de Monica Niculescu si Vania King.

Prima editie a fost consemnata in 2013, invingatoare fiind Na Li.

Cine a castigat de-a lungul timpului turneul de la Shenzhen:

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Simona Halep

2014 Na Li

2013 Na Li.