Cap de serie numarul unu, Andy Murray s-a calificat in semifinalele Turneului Campionilor dupa ce l-a invins in doua seturi, scor 6-4, 6-2 (dupa o ora si 26 de minute), pe Stanislas Wawrinka, al treilea favorit al intrecerii din "O2 Arena". In urma acestei infrangeri, elvetianul (semifinalist in 2015) a fost eliminat de la turneul gazduit de Londra.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Andy si Stan au fost puternici in spatele serviciului, dominand schimburile. Prima si singura "ruptura" din primul set s-a produs la 3-3, moment in care Murray a profitat de prima minge de break pe care a avut-o...Scotianul s-a desprins la 5-3, iar apoi a inchis setul pe propriul serviciu (6-3). Echilibrul a dominat primul set, unul in care Wawrinka ne-a impresionat inca o data cu reverul sau puternic si precis, iar Murray cu nivelul ridicat al jocului pe care l-a aratat in ultima perioada.

Setul II

Dominat de frustrarea pierderii primului set, Stan a incercat sa fie mai agresiv, insa a cazut de multe ori plasa jocului speculativ al adversarului. Andy a inceput setul cu un break si l-a continuat perfect: si-a castigat serviciul, iar apoi a mai bifat un break (3-0).

Momentul nu a fost digerat de Stan, elvetianul rupandu-si racheta in stilu-i inconfundabil (a primit avertisment din partea arbitrului).

Cu toate ca a afisat un nivel superior al jocului sau, Stan nu a putut impiedica pierderea urmatorului game, tabela din "O2 Arena" modificandu-se la 4-0 in favoarea lui Andy.

Pana la finalul setului, fiecare si-a castigat serviciul, iar Murray a avut castig de cauza cu 6-2. Liderul mondial a fost jucatorul cu o defensiva mai buna si care a gresit mai putin, victoria sa fiind pana la urma meritata (Stan a aratat inca o data cat de inconstant poate fi in unele momente).

Dupa meciul de vineri, Murray conduce cu 10-7 in intalnirile directe cu Wawrinka.

In urma victoriei cu 2-0 la seturi a lui Andy, cunoastem toti jucatorii calificati in semifinalele Turneului Campionilor. Astfel, Novak Djokovic se va duela cu Kei Nishikori, iar Andy Murray cu Milos Raonic (ambele meciuri vor avea loc sambata si vor fi transmise in direct de Digisport 2).

Grupa "John McEnroe", clasament:

1. Andy Murray 3 3 0 6 1 6

2. Kei Nishikori 2 1 1 3 2 2

3. Stanislas Wawrinka 3 1 2 2 4 2

4. Marin Cilic 2 0 2 0 4 0.