Favorit numarul trei, Stanislas Wawrinka a avut o evolutie mult sub nivelul sau in partida cu Kei Nishikori, elvetianul debutand cu o infrangere fara de drept de apel la Turneul Campionilor de la Londra. Dominat parca de indispozitie si nervi, Stan nu a avut raspuns pentru jocul de regularitate propus de nipon, pierzand in doua seturi, scor 6-2, 6-3, dupa o ora si opt minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.

Set I

Wawrinka a "stat" in primul set pana la 2-2, moment in care Kei a reusit break-ul. Elvetianul a fost apatic, a servit modest (a facut si doua duble) si a gresit mult prea usor din situatii favorabile. A fost una din acele zile in care Stan parca ar fi fost obligat sa stea pe teren...Cele patru lovituri castigatoare au "palit" in fata celor 14 erori nefortate. Probabil nici Kei nu s-ar fi asteptat sa castige atat de usor setul, scor 6-2, dupa 29 de minute.

Setul II

Desi a dat unele semne de revenire in debutul setului al doilea (a venit mai des la fileu si a incercat sa fie mai agresiv), Stan a avut inca un game "ingrozitor" la 2-2. Desi a condus cu 40-15, elvetianul a "reusit" performanta de a comite mai multe erori nefortate la rand, facandu-i practic cadou break-ul niponului.

Kei a simtit foarte bine jocul adversarului, iar deciziile sale au fost in mare parte inspirate, japonezul rupandu-i ritmul lui Stan cu scurte si contre-pied-uri atunci cand schimburile pareau echilibrate. Nishikori a castigat mai multe puncte si de pe baseline, Wawrinka fiind doar o umbra a jucatorului care l-a invins de-o maniera incantatoare pe Novak Djokovic in finala de la US Open din acest an.

Pana la finalul setului, Kei a mai reusit un break, castigand cu 6-3. Partida din Grupa "John McEnroe" a durat o ora si opt minute.

Statistica partidei Wawrinka - Nishikori:

Asi: 5-5

Duble greseli: 3-1

Puncte castigate cu primul serviciu: 62%-80%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 38%-74%

Lovituri castigatoare: 12-19

Erori nefortate: 31-18

Puncte castigate la fileu: 3/7 vs 7/8

Puncte de break castigate: 0/0 vs 4/7

Lovituri castigatoare cu forehand-ul: 3-8

Total distanta alergata: 1025 metri - 1021 metri

Durata partida: 1h 8 min.

Din Grupa "John McEnroe" mai fac parte Andy Murray (cap de serie numarul unu) si Marin Cilic (cap de serie numarul sapte). Cei doi se vor intalni luni seara, de la ora 22:00, meciul urmand sa fie in direct pe Digisport2.