Andy Murray, favoritul numarul doi, l-a invins pe americanul John Isner (27 ATP), scor 6-3, 6-7 (4), 6-4, in finala turneului Masters de la Paris si si-a trecut in palmares al 43-lea titlu al carierei si al optulea din acest an. Gratie parcursului de la Paris, Murray va deveni, incepand de luni, liderul clasamentului ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parrtida a durat doua ore si 18 minute.

A fost a opta victorie pentru Andy Murray din tot atatea intalniri cu John Isner.

Britanicul a castigat in acest an 8 trofee, dintre care unul de Grand Slam (Wimbledon). In luna august, Murray a devenit campion olimpic pentru a doua oara, dupa ce l-a invins in finala Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro pe argentinianul Juan Martin Del Potro.

Celelalte trofee cucerite in 2016 au fost la Viena, Shanghai, Beijing, Londra, Roma si Paris.

Prezenta in finala de la Paris i-a asigurat britanicului locul unu in ierarhia ATP, dupa ce sarbul Novak Djokovic, liderul actual al clasamentului, a fost eliminat in sferturile de finala ale turneului.

Andy Murray s-a calificat fara niciun efort in ultimul act al competitiei, dupa ce canadianul Milos Raonic s-a retras inaintea partidei din cauza unei accidentari.

Novak Djokovic era numarul unu in ierarhia ATP din 7 iulie 2014, atunci cand i-a luat locul lui Rafael Nadal. Sarbul a devenit pentru prima data lider mondial pe 4 iulie 2011, avand in total 223 de saptamani pe prima pozitie a clasamentului ATP.