Calificat in finala turneului Masters de la Paris, Andy Murray va deveni, incepand de luni, numarul unu mondial. Murray este primul britanic care ocupa prima pozitie in clasamentul ATP si al 26-lea lider din Era Open. "Ultimele luni au fost cele mai bune din cariera mea si sunt mandru ca am ajuns numarul 1. Era unul dintre obiectivele mele din ultimii ani", a punctat Murray.

Andy MurrayFoto: usopen.org

Andy Murray s-a calificat in finala turneului de la Paris gratie abandonului lui Milos Raonic, adversarul sau din semifinale. In ultimul act al competitiei, Murray il va infrunta pe americanul Jonh Isner (27 ATP). Finala va avea loc duminica, de la ora 16:00.

Murray l-a detronat pe Novak Djokovic, sarbul fiind numarul unu in ierarhia ATP din 7 iulie 2014.

"Este putin ciudat ca s-a intamplat astazi, mai ales ca, din pacate, Milos s-a accidentat.

Dar nu am ajuns numarul 1 datorita acestei zile, ci datorita turneelor din ultimele 12 luni. Ultimele luni au fost cele mai bune din cariera mea si sunt mandru ca am ajuns numarul 1. Era unul dintre obiectivele mele din ultimii ani.

La inceputul carierei mele, mi-am dorit intotdeauna sa castig un Grand Slam, dar, pe masura ce avansam in cariera, am incercat sa devin numarul 1. Trebuia sa devin mai constant, iar in ultimele sezoane am facut asta. Sunt fericit", a spus Andy Murray, potrivit site-ului ATP, dupa ce a devenit numarul unu in ierarhia ATP.

Ce a spus Milos Raonic

"Ieri, la 4-2 in primul set, am simtit o durere in picior. Nu m-am gandit prea mult in acel moment, dar, in aceasta dimineata, am avut probleme cand m-am trezit si am vrut sa ma dau jos din pat, asa ca am facut cateva teste si am aflat ca nu pot juca impotriva lui Andy", a explicat Raonic, potrivit Digi Sport.