​Numit capitan nejucator la echipa de FedCup a Romaniei pe 20 octombrie, Ilie Nastase a atacat-o pe Sorana Carstea, dupa ce aceasta a precizat ca numirea fostului jucator i se pare "una suspecta". "Eu nu stiu nici cine este. Pe ce loc e ea? Eu am fost numarul unu mondial", a precizat Nastase.

Ilie NastaseFoto: frt.ro

De unde a plecat totul

In urma cu cateva zile, Sorana Carstea a fost intrebata ce parere are in legatura cu numirea lui Ilie Nastase la echipa de FedCup. "Mi se pare putin ciudat, suspect. Echipa a mers incredibil cu Alina Tecsor. N-am inteles schimbarea, dar toata lumea stie ca avem respect pentru domnul Nastase", a precizat Sorana.

Raspunsul lui Ilie Nastase a venit la putin timp, fostul lider al clasamentului ATP precizandu-le jurnalistilor de la Fanatik urmatoarele:

"Eu nu stiu in ce calitate a vorbit acea fetita sau duduie despre mine. Eu nu stiu nici cine este. Pe ce loc mondial e ea? Nici nu face parte din echipa. Va rog sa ii spuneti sa stea linistita. Eu nu vin in locul Alinei Tecsor. Tot ea o sa antreneze echipa, iar daca se va decide sa stea pe scaun langa mine eu chiar nu am nicio problema.

Insa vreau sa ii amintiti duduii Carstea ca eu, Ilie Nastase, am fost numarul unu mondial. Si vreau sa ii mai amintiti ca la mine s-au terminat cu nepotismele sau prieteniile pe la lot. Vor juca doar cele mai in forma jucatoare si o sa ma uit cu atentie si pe clasament sa vad pe ce locuri sunt jucatoarele noastre. Acum ce vrea Sorana?", a concluzionat Ilie Nastase.

Primul meci al Romaniei cu Ilie Nastase antrenor-nejucator va avea loc in 2017, la Bucuresti, cel mai probabil in "Sala Polivalenta", pe 11 si 12 februarie, cu Belgia.

Romania a retrogradat in al doilea esalon valoric dupa ce a fost invinsa la baraj de Germania, cu scorul de 4-1, in luna aprilie. Romania trebuie sa castige duelul din februarie 2017 cu Belgia pentru a juca din nou in play-off-ul Grupei Mondiale I. O noua infrangere anul viitor ar trimite Romania in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.