Aflata pe lista sportivilor care au beneficiat de exceptii de uz terapeutic din partea WADA (Agentia Mondiala Antidoping), Serena Williams este atacata de una din fostele colege din circuitul WTA. Klara Koukalova (Cehia, locul 290 WTA, retrasa intre timp din activitate) spune despre Serena ca a primit aprobare de a folosi medicamente care au acelasi efect ca heroina.

Serena WilliamsFoto: usopen.org

"Sunt mai dezamagita de modul in care toate pastilele pe care le lua Serena Williams au fost bagate pur si simplu sub covor, totul fiind musamalizat. Ea a avut acordul WADA (Agentia Mondiala Antidoping) pentru a lua diferite pastile. Efectul unora dintre ele este precum cel al heroinei, iti dau o stare de euforie. Jucam aparent impotriva unei jucatoare Serena care era accidentata si care avea probleme, pana cand hackerii au scos la iveala adevarul. Dar, dintr-o data, totul s-a musamalizat si nimeni nu a mai vorbit despre treaba asta cu dopajul.

Am avut tot felul de alergii si am fost nevoita sa dovedesc acest lucru catre WADA, le-am trimis rezultatele testelor mele. Ei au decis ca as putea sa folosesc un inhalator de sapte sau opt ori pe zi. Au fost stricti in legatura cu acest lucru, iar la ceva timp aflu de toate substanele pe care le lua Serena fara nicio problema...Sunt foarte dezamagita" - a punctat Klara Koukalova.

Conform fisei sale medicale, Serena a folosit de-a lungul timpului oxicodona, hidromorfona, prednison si metilprednisolona in anii 2010, 2014 si 2015.

Meciul favorit al carierei, impotriva Mariei Sharapova

"Care este meciul meu favorit? La Roland Garros, in 2012, impotriva Mariei Sharapova si a meldoniumului. Am reusit efectiv sa imi depasesc limitele", a concluzionat Koukalova.

Despre ce meci vorbeste Klara

In 2012, in turul patru de la Roland Garros, jucatoarea din Cehia a fost invinsa cu dificultate de Maria Sharapova, scor 6-4 6-7(5) 6-2.

Vezi aici rezumatul partidei Sharapova vs Koukalova, de la Roland Garros 2012:

Citeste si

WADA a aprobat doua exceptii de uz terapeutic in cazul lui Rafael Nadal

Hackerii rusi au publicat numele altor 11 sportivi care au primit exceptii de uz terapeutic la Jocurile Olimpice

Numele canotoarei Roxana Cogianu apare in scandalul spargerii bazei de date a WADA - Noi informatii confidentiale publicate de hackerii rusi

Posibil caz de dopaj la nivel inalt: Serena Williams si gimnasta Simon Biles ar fi fost depistate pozitiv la JO