Fundatia lui Ion Tiriac a trimis o adresa Consiliului Judetean Brasov prin care arata ca intentioneaza sa cumpere baza "Olimpia", unde omul de afaceri a invatat sa joace tenis, si sa investeasca 500.000 de euro pentru a infiinta o scoala de tenis, transmite News.ro.

Ion TiriacFoto: 0-100.ro

Baza sportiva este lasata in paragina de trei ani, perioada in care nimeni nu a vrut sa o inchirieze, desi autoritatile au organizat patru licitatii in acest sens.

Consiliul Judetean Brasov a primit o oferta de la fundatia omului de afaceri Ion Tiriac pentru cumpararea bazei sportive "Olimpia" din municipiu, fara sa fie avansat un pret.

"Fundatia Tiriac este pregatita cu suma de 500.000 de euro pentru refacerea bazei sportive. Va asiguram, de asemenea, ca nu vom schimba destinatia constructiei, interesul principal al Fundatiei Tiriac fiind sa asigure dezvoltarea sportiva a copiilor si tinerilor prin desfasurarea unei plaje ample de proiecte in acest sens. Fundatia Tiriac se bucura de sustinerea personala a domnului Ion Tiriac, ale carui performante sportive in tenis sunt cunoscute pe plan international", se arata in adresa transmisa de fundatie Consiliului Judetean Brasov.

Consilierii judeteni brasoveni au discutat, joi, in sedinta de CJ, despre situatia bazei sportive "Olimpia", dupa ce nu a fost depusa nicio oferta la cele patru licitatii organizate pentru inchirerea acesteia.

Inainte de a primi oferta de la fundatia lui Ion Tiriac, presedintele CJ Brasov, Adrian Vestea, anuntase ca, daca nu se va gasi un investitor pentru baza "Olimpia", aceasta ar putea fi transformata in muzeu al sportului.

O comisie din cadrul CJ Brasov va fi numita pentru a analiza toate posibilitatile privind destinatia bazei sportive, inclusiv ferta fundatiei lui Ion Tiriac.

Baza sportiva "Olimpia", lasata in paragina de trei ani, a intrat in proprietatea Consiliului Judetean Brasov in 2013, in urma falimentului clubului de tenis care o administra.

Baza "Olimpia", care cuprinde mai multe terenuri de tenis, are o istorie de peste 150 de ani, fiind locul unde Ion Tiriac a invatat sa joace tenis.