Dominika Cibulkova a obtinut calificarea in semifinalele Turneului Campioanelor, dupa ce a invins-o pe Simona Halep in ultimul meci din Grupa Rosie a competitiei, iar Kerber s-a impus in doua seturi in fata americancei Madison Keys. "Se pare ca joc cel mai bun tenis al meu cand presiunea e maxima", a declarat jucatoarea din Slovacia, citata de site-ul WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta victorie este cu adevarat mare, mare pentru mine. (...) Ma simt usurata. Sunt cu adevarat bucuroasa pentru victorie, pentru felul cum am jucat si am facut fata situatiei si presiunii. Se pare ca joc cel mai bun tenis al meu cand presiunea e maxima. Stiti, e o senzatie extraordinara s-o invingi pe Simona in doua seturi, stiind ca daca vreau sa ma calific, am nevoie de victorie in doua seturi. Asta m-a facut si mai puternica in setul 2", a declarat Cibulkova, potrivit WTA.

"Astazi am avut un ritm extraordinar. Chiar de la incalzire m-am simtit cu adevarat proaspata si dornica de calificare (...) Am facut totul pentru asta", a spus Cibulkova. Ea a vorbit si despre "forta mentala" de care a avut nevoie pentru a se impune la tie-break in setul 2.

Cibulkova a pierdut primele doua meciuri de la Turneul Campioanelor, fiind invinsa de Angelique Kerber (scor 7-6, 2-6, 6-3) si de Madison Keys (scor 6-1, 6-4), avand sanse mici sa se califice in semifinalele competitiei. Ea trebuia sa castige meciul cu Halep in doua seturi, pentru ca in ultima partida a grupei Angelique Kerber s-o invinga in doua seturi pe Madison Keys. Ambele conditii s-au indeplinit, astfel ca jucatoarea din Slovacia a obtinut calificarea in penultimul act al turneului de la Singapore, iar Simona Halep a fost eliminata.

Rezultatele din Grupa Rosie:

Simona Halep - Madison Keys 6-2, 6-4

Angelique Kerber - Dominika Cibulkova 7-6, 2-6, 6-3

Angelique Kerber - Simona Halep 6-4, 6-2

Madison Keys - Dominika Cibulkova 6-1 6-4

Simona Halep - Dominika Cibulkova 6-3, 7-5 (6)

Angelique Kerber - Madison Keys 6-3, 6-3

Clasamentul final:

1. Angelique Kerber 3/0 - 6/1

2. Dominika Cibulkova 1/2 - 3/4

3. Simona Halep 1/2 - 2/4

4. Madison Keys 1/2 - 2/4