Perechea Horia Tecau (Romania)/Jean-Julien Rojer (Olanda) s-a calificat, joi, in semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Basel (Elvetia), dupa ce a invins cuplul Treat Huey (Filipine)/Max Mirnii (Belarus), scor 6-7 (9), 6-4, 10-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalii favoriti s-au impus intr-o ora si 34 de minute in fata unor rivali la calificarea la Turneul Campionilor de la Londra.

Tecau si Rojer ocupa locul 9 in clasamentul ATP Race, iar Huey si Mirnii se afla pe locul 8 (la 385 de puncte), ultimul care asigura prezenta la turneul londonez.Turneul Campionilor de la Londra se va desfasura in perioada 13-20 noiembrie.

Perechea romano-olandeza si-a asigurat un cec de 26.020 de euro si 180 de puncte ATP.

In penultimul act al competitiei, Tecau si Rojer ii vor intalni pe invingatorii din meciul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Rajeev Ram (SUA), cap de serie numarul trei, si Robert Lindstedt (Suedia)/Michael Venus (Noua Zeelanda).

Tot joi, Florin Mergea si britanicul Dominic Inglot vor juca in sferturile de finala contra cuplului Marcel Granollers (Spania)/Jack Sock (SUA), cap de serie numarul patru.