Simona Halep a inregistrat prima infrangere de la Turneul Campioanelor, numarul patru WTA pierzand in doua seturi, scor 6-4, 6-2, partida cu Angelique Kerber (liderul mondial). "Am avut oportunitati, dar nu am reusit sa inchid punctele importante. Kerber a meritat sa castige, trebuie sa merg mai departe. Am facut prea multe erori cu forehandul", a precizat Simona, intr-o conferinta de presa, la finalul disputei cu Angie.

Simona Halep, intr-o conferinta de presaFoto: Captura wtatennis.com

"Am avut oportunitati sa castig primul set, am revenit, insa nu am reusit sa inchid punctele importante. Angelique este foarte puternica, are picioare incredibile. A meritat sa castige, sunt de acord cu asta, iar acum trebuie sa merg mai departe. Am facut multe greseli cu forehandul. A fost doar o zi slaba, nimic altceva. Angie este o jucatoare foarte buna, cu o pregatire fizica incredibila. Cheia meciului a fost jocul meu sub nivelul obisnuit cu dreapta.

Nu mai aveam nimic de pierdut la acele doua mingi de meci, de aceea am lovit in felul acela. Am facut un meci bun astazi, insa am gresit exact in momentul in care ar fi trebuit sa inchid schimburile.

Voi incerca sa lupt si sa joc mai bine decat astazi in meciul cu Dominika Cibulkova. Fata de meciul cu Angie, simt ca pot sa inchid punctul. Trebuie doar sa nu imi pierd concentrarea" - Simona Halep, in conferinta de presa de dupa infrangerea cu Angelique Kerber.

Rezultatele zilei din Grupa Rosie:

Angelique Kerber - Simona Halep 6-4, 6-2

Madison Keys - Dominika Cibulkova 6-1 6-4

Clasament Grupa Rosie:

1 Angelique Kerber 2/0 - 4/1

2 Simona Halep 1/1 - 2/2

3 Madison Keys 1/1 - 2/2

4 Dominika Cibulkova 0/2 - 1/4.

* 2/0 (victorii/infrangeri) - 4/1 (seturi castigate, seturi pierdute).

In ultima etapa din Grupa Rosie (meciurile se vor juca joi), Simona Halep o va intalni pe Dominika Cibulkova, iar Angelique Kerber pe Madison Keys. Primele doua clasate se vor califica in semifinalele Turneului Campioanelor.

Criterii de departajare:

1) Numarul mai mare de victorii

2) Daca doua jucatoare sunt la egalitate, se va tine cont de meciul direct

3) Daca mai mult de doua jucatoare sunt la egalitate din punct de vedere al numarului de victorii, atunci criteriile sunt urmatoarele:

- setaverajul (diferenta dintre numarul de seturi castigate si numarul de seturi pierdute)

- diferenta dintre numarul de game-uri castigate si numarul de game-uri pierdute.

- numarul cel mai mare de game-uri castigate.